Tweedehands merkkledij bij Rawette in Leuven

Tweedehands merkkledij bij Rawette in Leuven

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 02/03/2017
Eenvoudiger leven, dat kan door vaker te kiezen voor tweedehands. Mieke wou al langer een bezoek brengen aan een tweedehandswinkel en nam de proef op de som bij Rawette in Leuven. Deze winkel verkoopt tweedehands merkkledij en accessoires. Je kan er ook zelf je oude kleren laten verkopen.
rawette leuven
Mieke op zoek naar tweedehands pareltjes. Foto: Carl Vandervoort

Ik was verrast door het professionele advies dat ik kreeg. Nude schoenen met een fijn riempje en gesp en een clutch in snake maken mijn silhouet compleet.

Professioneel advies

Bij rawette hangt alles hangt per kleur. “Dat maakt het me makkelijk omdat ik weet met welke kleuren ik best sta,” vindt Mieke. Ze kiest zelf enkele jurken om te passen en selecteert er uiteindelijk twee. “Ik was verrast door het professionele advies dat ik kreeg,” zegt ze. Er werden haar direct enkele vestjes aangeboden die bij de gekozen jurkjes pasten. “Ik heb een zwak voor dierenprints,” lacht ze, “dus de keuze was snel gemaakt!” Nude schoenen met een fijn riempje en gesp en een clutch in snake maken haar silhouet compleet. Omdat het jurkje zelf effen is van kleur en sober van snit geeft de verkoopster haar een opvallend juweel. “Het ensemble past me perfect. Ik voel me er goed in.”

Zo werkt het Rawette-concept

Heb je recente merkkleding, accessoires of schoenen die nog in perfecte staat zijn, maar niet meer in uw kledingkast passen? Dan neemt Rawette je unieke stuks graag over om ze een tweede leven te schenken. Breng recente merkkleding (voor zowel mannen als vrouwen), accessoires of schoenen binnen die nog in perfecte staat zijn. De kleding wordt geselecteerd, verkoopprijs wordt samen bepaald. Na verkoop van de kleding ontvang je de helft van de verkoopprijs. Kleding blijft maximum 2,5 maand in de winkel – je mag je eigen niet verkochte stukken terug ophalen of ze worden aan een goed doel besteed.

Rawette -  Den Tempst 13 - 3000 Leuven
www.rawette.be

TEKST: Christine Van Soom
FOTO: Carl Vandervoort

Dit artikel verscheen eerder in Vrouwen met Vaart, het magazine van KVLV. Klik hier om het volledige artikel te downloaden.

 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen en geneugten van een eenvoudiger leven in kijker. Laat je inspireren door de getuigenissen op www.simplifylife.be en ontdek alles over delen, ruilen, repareren en upcycling. Een project in samenwerking met Vlaams-Brabant klimaatneutraal.

Ook gepost in: Maatschappij & Lifestyle