Welkom Jonas

Welkom Jonas

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 24/09/2021
Jonas Van der Slycken is de nieuwe projectcoördinator sufficiëntie bij De Transformisten

Deze week verwelkomen we een nieuwe collega bij De Transformisten vzw: Jonas Van der Slycken. Als 'campagne- en projectcoördinator sufficiëntie' werkt Jonas aan een economie van het genoeg, die iedereen toelaat om een goed leven te leiden binnen planetaire grenzen. 

Over Jonas 

Aan de Universiteit Gent behaalde Jonas een doctoraat in de economische wetenschappen en richtte hij mee Rethinking Economics Ghent op. Tijdens summer schools in Barcelona verdiepte zich in ecologische economie en ontgroei. In het academiejaar 2021-2022 is hij ook gastdocent Duurzame Ontwikkeling in de master Milieuwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

Op MO.be publiceert Jonas regelmatig artikels in de reeks MO*ontwikkelaars. Je kunt ook artikels van hem lezen in De Standaard, op Knack.be en Apache.be, in publicaties van denktank Minerva, in het tijdschrift Sampol, op DeWereldMorgen.be enz.

Hoeveel is genoeg?

Hoeveel is genoeg? Met die vraag start De Transformisten graag een gesprek over alternatieve manieren om onze economie en onze samenleving in te richten. We stellen de vraag ook aan Jonas: 

"Dat is voor mij een zoektocht om genoeg tijd en voldoende vrije tijd te hebben. Genoeg tijd voor familie en vrienden, een wandeling, een fietstocht of een siësta. Maar dolce far niente, zalig nietsdoen, is gemakkelijker gezegd dan gedaan is in deze tijden van versnelling. Daarom is het mooi meegenomen dat we bij De Transformisten de kortere werkweek in de praktijk brengen. Zo werken we standaard 70% in plaats van voltijds, want onze tijd is nu eenmaal kostbaar."