Omrijk

Omrijk

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 23/06/2022
Samenwerken rond het goede leven binnen de grenzen van mens en planeet: van vrijdag 24 juni tot zondag 26 juni doen we een experiment van 48u om de toekomst te herdenken. | VOLZET

Hoeveel is genoeg? Wat heeft waarde voor ons? Waarom willen we vaak (te) veel? Waarom verdragen we dat sommigen te weinig hebben? Hoe ziet een economie eruit die welzijn centraal zet in plaats van steeds meer? Wat als genoeg onze leidraad is wanneer we herdenken hoe we leven, eten, wonen, werken, maken, consumeren? Die prikkelende vragen staan centraal in het experiment dat Omrijk heet. 

 

Ga je mee naar Omrijk? 

Wat

Omrijk is een experiment van 48u met 50 "veranderaars". Zij werken samen vanuit hun persoonlijke ervaringen, (behoefte aan) kennis over ontgroei, de dynamiek van burgercollectieven, ideeën uit de commons beweging, socio-culturele praktijken, ondernemerschap... aan ideeën voor een goed leven binnen de grenzen van mens en planeet. Ze wisselen kennis, inspiratie en goede moed uit. 

Verschillende “gidsen” en inspiratoren zullen het voortouw nemen in workshops, talks, ervaringen... met kleine groepen. De vorm van de workshops varieert, maar elke workshop laat ruimte voor een actieve bijdrage van de deelnemers. Er is ook witruimte in het programma, een Open Space. Dat is een veilige ruimte waar elke deelnemer zelf “gids” of inspirator kan worden en samen met anderen ideeën of acties kan uitwerken. 

Wanneer 

Omrijk loopt van vrijdag 24 juni 16u30 tot zondag 26 juni 16u30 

Is 48u te veel voor jou?
Dan kun je ervoor kiezen om enkel naar de open workshopdag te komen
op zaterdag 25 juni van 10u tot 18u

Waar 

In Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver (provincie Antwerpen)

Doel

Het doel van het project is om vanuit verschillende ervaringswerelden een gedeeld en doorleefd verhaal te ontwikkelen over een samenleving) van genoeg. Het verhaal van Omrijk is aan het einde van het weekend zeker nog niet uitverteld... 

Voor wie

Iedereen die zich wil onderdompelen in hoopvolle toekomstscenario's en daar mee aan wil bouwen, want elke deelnemer aan dit weekend is ook een actieve bijdrager. 

We willen ook deelnemers met kinderen hartelijk welkom heten op Omrijk. Voor kinderen (3-12) willen we het systeem van “bijspelen” of Cokido toepassen, waarbij ouders in beurtrollen samen kinderopvang organiseren. De organisatoren van Omrijk zorgen i.s.m. De Stuyverij voor een Omrijk ervaring op maat van kinderen. 

Deelnemen? 

Wil je graag deelnemen? We hebben het maximum aantal deelnemers voor Omrijk bereikt. Er zijn evenwel enkele deelnemers die moeten annuleren wegens ziekte, dus wie last-minute nog wil aansluiten mag ons een e-mail sturen.

Op deze pagina vind je meer praktische informatie

 

Meer weten? 

> Waarover gaat Omrijk?

> Hoe verloopt Omrijk? Meer praktische info

> De gidsen en inspiratoren van Omrijk

 

Partners

In dit project werkt De Transformisten samen met Commons Lab, Onbetaalbaar, Pulse Transitienetwerk, Sídhe en De Stuyverij / Met steun van de Vlaamse overheid