Kleren lenen in de Kleding Bibliotheek

Kleren lenen in de Kleding Bibliotheek

Erica Mechelmans
geschreven door Erica Mechelmanslaatst aangepast op 30/09/2014
Goed nieuws voor fashionata’s die kampen met een hevige shoppingdrang. Zij kunnen binnenkort terecht in ‘De Kleding Bibliotheek’ in Utrecht. Je kan er kleding ontlenen tegen een klein bedrag.
Bron: Flickr - Creative Commons – Cc Staci

Massaproductie, miskopen en ééndagskleding ... voor je het weet zit je met een uitpuilende kleerkast én een schuldgevoel. Veel shoppen is immers niet zo duurzaam.  Dat inspireerde Evita, Maud en Karin om de Kleding Bibliotheek op poten te zetten. Eén grote kledingkast om te delen. Je kan er kleren lenen, ze even dragen en vervolgens omruilen voor een nieuwe outfit.

Hoe werkt het?

De Kleding Bibliotheek biedt verschillende formules aan. Diverse abonnementen voor regelmatige bezoekers of een strippenkaart als je een enkele keer iets wil ontlenen. De Kleding Bibliotheek neemt de kledingstukken in bruikleen en vernieuwt de collectie regelmatig. Vooraf kleding reserveren doe je via de online catalogus. Je kan je natuurlijk ook onderdompelen in het ‘gezelligsamenwinkelen-gevoel’ en je kleren ter plaatse uitzoeken.

Oude en nieuwe kleding

Naast tweedehandskleding vind je in de bibliotheek ook kleding van fashion designers. Zij laten hun modetalent los op ingezamelde kleding en maken er iets nieuws van. Een uniek kledingstuk verdient een verhaal en de ontwerper een stem. Tekst, foto’s of videobeelden vertellen bijgevolg hoe het kledingstuk tot stand kwam en waarom bepaalde materialen of kleuren gekozen werden. En als al die creativiteit aanstekelijk werkt, kan je zelf aan de slag in één van de workshops.

Lees meer over de Kleding Bibliotheek op voordewereldvanmorgen.nl

Ook gepost in: Delen