Waarom Marieke Dilles voor een tweedehands geboortelijst kiest

Waarom Marieke Dilles voor een tweedehands geboortelijst kiest

placeholder
geschreven door Jona Mukabalisalaatst aangepast op 19/07/2018
Steeds meer aanstaande ouders stellen zich vragen bij het commerciële gewin aan de geboorte van hun kleine spruit. "Al die dure, nieuwe babyspullen die vaak maar 3 tot 6 maanden gebruikt worden, kan dat niet anders?” Zo ook actrice en kersverse mama Marieke Dilles. Zij koos voor een duurzame én voordelige geboortelijst met hippe tweedehands spulletjes bij Mic Mac Minuscule. “(H)eerlijk consuminderen”, noemt ze het.
Marieke Dilles

Voor mijn kind het allerbeste

“We zijn eens uit een babywinkel weggelopen toen we verkopers rondleidingen hoorden geven aan toekomstige ouders die een geboortelijst wilden samenstellen.”, dixit Marieke Dilles (Vermist, Dossier K, De Smaak van de Keyser). “Bij elk item in de rondleiding hoorden we de verkopers tegen de koppels zeggen: ‘Je kan voor dit model gaan, dat is basic, doet wat het moet. Of…. je kan kiezen voor het allerallerbeste voor je kind!’ Met een ondertoon die ervoor zorgde dat niemand het basic model koos, laat staan het nut van het model in kwestie in twijfel durfde trekken”, vertelt Marieke.

Met hun keuze voor een tweedehands geboortelijst maakt Marieke duidelijk dat ze anders en duurzamer willen aanpakken voor Rocco

Naast actrice, is Marieke ook één van de drijvende krachten achter de klimaatcampagne Dagen Zonder Vlees. Voor haar en haar vriend Seppe was het duidelijk dat ze het voor hun eerste kindje anders wilden aanpakken: duurzamer. Erg blij was ze dus toen ze via My Fair Baby op de website van Mic Mac Minuscule kwam. “Het was echt bevrijdend toen Mic Mac Madam Lisa tijdens het intakegesprek zei: ‘Een badthermometer? Je kan ook zelf wel met je pols voelen of het water te warm is’ of ‘als je een babybed een tijdje van iemand kan lenen, zeker doen!’ Zo hadden we meer budget voor onze eerste reis met drie”, zegt Marieke enthousiast.

De topper voor Rocco

Aan het einde van haar moederschapsrust gingen Marieke en Seppe drie weken op reis met Rocco. Daar kwam al snel uit wat de absolute topper van hun tweedehands geboortelijst was. “Het reistentje dat ons was aangeraden door onze Mic Mac Madam! Het was een product dat ik vooraf niet kende en dus ook nooit op een geboortelijst zou gezet hebben. Maar het tentje werd echt zijn bed. Zo konden we gewoon een tweepersoonskamer boeken, zonder babybed. Ook overdag op het strand of in tuinen of terrassen ging het mee. Rocco was beschermd tegen zon en muggen en had zijn eigen plek voor middagdutjes. Het wapperende tentzeil was zijn favoriete speelgoed. Ook nu zetten we het geregeld op in de tuin. En als hij uit logeren gaat is er altijd en overal één ding vertrouwd: zijn tent!”

Duurzaam, persoonlijk én voordelig alternatief

De Mic Mac Madammen verspreid over Vlaanderen en Brussel, zijn ondernemende jonge moeders die ouders-in-spé uit hun eigen regio begeleiden. Ze wisselen onderling kennis en ervaring uit en leggen de nadruk op eerlijk advies en een persoonlijke ervaring. Dat stelde Marieke op prijs: “We maakten gewoon een afspraak met Lisa, de Mic Mac Madam in onze buurt. Zij gaf persoonlijk advies bij wat we wel én niet nodig hadden en ging naar een baby-uitzet op zoek passend bij onze persoonlijke stijl.”  Bovendien krijgen alle artikelen een grondige controle.  Net als bij een traditionele babywinkel komt alles op een online cadeaulijst, maar dan tegen 50% van de nieuwprijs. Zo geven familie en vrienden een duurzaam én voordelig cadeautje dat je zeker kan gebruiken.

Groentje onderweg?

Hoera! Misschien ga jij, net als Marieke, ook graag voor een duurzame tweedehands geboortelijst? Zo bouwen we samen aan een groenere wereld voor je kleintje. Alweer uit de luiers? Ook voor wie zijn babyuitzet wil verkopen biedt Mic Mac Minuscule een eenvoudige oplossing. Gedaan met rommelmarkten, facebookgroepjes en tweedehandssites. Mic Mac Minuscule neemt je babyspullen in één keer over, controleert op kwaliteit en geeft ze een tweede leven. En met je centjes kan je bij Mic Mac Minuscule meteen ook een duurzaam cadeautje uit recupmateriaal kopen. En zo is de cirkel rond!

Meer info over onze hippe, tweedehands geboortelijsten? Aarzel niet contact op te nemen via jona@micmacminuscule.be of neem een kijkje op www.micmacminuscule.be.

 

© Sofie Gheysens
© Sofie Gheysens