Videochat: Delen in tijden van corona op 5 mei

Videochat: Delen in tijden van corona op 5 mei

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 30/04/2020
Vrijwilligers en organisatoren van deelinitiatieven krijgen voorbeelden van coronamaatregelen en -acties, wisselen concrete tips uit en peilen naar elkaars noden
(c) Alan Levine - muurschildering in Cleveland (US) - volledige tekst is "Life is sharing a park bench"

 

Het zijn uitdagende tijden, zeker ook voor deelinitiatieven. Corona zorgt ervoor dat we anders zullen omgaan met collega’s, bezoekers, materialen, ook na de versoepeling van de maatregelen. We zullen niet alleen extra moeten inzetten op veiligheid, ook inspelen op de psychologische impact van deze crisis op onze leden en medewerkers zal nodig zijn.

Welke maatregelen nemen we op het vlak van veiligheid? Hoe houden we de vinger aan de pols? Hoe komen we met een positieve boodschap naar buiten? Rond die vragen zetten we een videochat op voor vrijwilligers en medewerkers van deelinitiatieven.

Videochat

Op dinsdag 5 mei 2020 van 14 tot 15u

Bedoeld voor

Vrijwilligers, medewerkers en organisatoren van deelinitiatieven van materiaal, waaronder Babytheken, Op Wielekes, gereedschapsbibliotheken en Spelotheken. Ook als je nog in opstartfase zit, ben je zeker welkom!

Programma

De sprekers zullen voorbeelden geven van coronamaatregelen en -acties, zowel in binnen- als buitenland. We wisselen concrete tips uit en peilen naar elkaars noden qua ondersteuning en advies.

Sprekers

Gerbrand Nootens – autodeelsysteem Dégage
Maarten Depypere – gereedschapsbibliotheek Tournevie
Lieven D’hont – deelsysteem Peerby
moderator Inez Louwagie – Repair&Share

Inschrijven

Gelieve vooraf in te schrijven via dit inschrijvingsformulier. De deelnemers ontvangen de link naar de videochat per e-mail.

>>> Hier inschrijven

 

Organisatie

Repair&Share en Netwerk Bewust Verbruiken
Met steun van de Vlaamse overheid, Cera en
de Europese Unie via het Interreg NWE-project SHAREPAIR