Mijn 10-jokers-bonnenboekje

Mijn 10-jokers-bonnenboekje

Barbara Janssens
geschreven door Barbara Janssenslaatst aangepast op 25/03/2016
Ik ben duidelijk niet zo een “challenge”-type. De 40 dagen suikervrij-uitdaging sneuvelde na een ijsje op vakantie. Eén maand alcoholvrij faalde toen die wijn werd aangeboden na een rotdag. Vegan challlenge overleefde de kaastaart niet en een jaar niet shoppen bezweek bij de aankoop van een nieuwe jeans. Dit jaar pak ik het anders aan, met een 10-jokers-bonnenboek.
bonnenboekje simplify life

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Ik wil in 2016 van alles minder en om dat te bekomen zal ik ontrommelen, en daarbij begint alles met minder binnen brengen in je huis. Maar met een nieuw jaar starten ook traditiegetrouw de solden. Langs alle kanten word ik uitgedaagd om te kopen, kopen, kopen. En dat wil ik nu net minder.

Niet dat ik zo een shopper ben, ik vind dat eigenlijk helemaal niet leuk. Maar net daarom heb ik soms de neiging om nogal snel iets mee te graaien. Geïnspireerd door Murielle Scherres "10 stukken per jaar" maakte ik een 10-jokers-bonnenboekje voor mezelf. Aan de binnenkant van mijn kast hangen braaf 10 bonnen te wachten, goed voor 10 kledingstukken die ik mezelf in de loop van 2016 mag aanschaffen. 10 stukken die ik met liefde zal uitkiezen om lang gedragen te worden. 10 stukken die zorgzaam gemaakt zijn en waar ik zorgzaam mee zal omspringen. Een extra bon is voor kousen, ondergoed en andere levensnoodzakelijke kledij. Per stuk dat ik koop, zal ik datum, prijs en vooral het waarom noteren. Zo heb ik meteen een heel betrouwbare statistiek van mijn koopgedrag voorhanden. 

Een challenge met 10 jokers dus. Dat is meer mijn ding.

Ga je mee de uitdaging aan?
Download hier een bonnenboekje voor je eigen kleerkast

Ook gepost in: Simplify Life