Tournevie: bibliotheek voor gereedschap

Waarom gereedschap kopen als je het maar af en toe nodig hebt? De uitleendienst Tournevie biedt de oplossing: een bibliotheek voor gereedschap. Met een jaarlijks lidmaatschap krijg je toegang tot kwaliteitsgereedschap om te klussen, repareren en innoveren.

Wat is Tournevie?

De uitleendienst Tournevie werkt zoals een bibliotheek: in ruil voor een jaarlijks lidmaatschap van 20€ krijg je als lid ongelimiteerde toegang tot een breed assortiment kwaliteitsgereedschap om te klussen, repareren of renoveren. Kortom: Tournevie is een betaalbaar én ecologisch alternatief voor duurdere huur- en verkooppunten.

Tournevie, de betaalbare en ecologische bibliotheek voor werktuigen in Brussel

Tournevie is een non-profit initiatief dat volledig draait op de inzet van vrijwillgers. Je vindt hun atelier in de Marollen, hartje Brussel, in de Hoogstraat 298 / B. Ze werken er samen met Les Débrouillardes, dat workshops organiseert om je de basics aan te leren van houtbewerking, het leggen van tegels, fietsreparatie en nog veel meer.

Waarom lid worden van Tournevie?

  1. Bespaar geld: Bij een storting van 20€ word je als individu lid; voor organisaties is dat 50€. Dat bespaart je een smak geld aan toestellen die je anders moet kopen of huren.
  2. Help het milieu: Door enkel gereedschap van hoge kwaliteit te gebruiken verklein je de afvalberg, stimuleer je reparatie en ga je samen met ons in tegen de wegwerpcultuur.
  3. Krijg eenvoudige toegang: Als lid krijg je toegang tot een brede waaier aan kwaliteitsmateriaal dat je anders moeilijk zou vinden – laat staan gebruiken, en reeds op voorhand online kan reserveren.
  4. Bouw mee aan Brussel: Je versterkt de DIY- of 'makers' -mentaliteit in Brussel. Net zoals Repair Cafés stimuleer je een stad waar zelfredzaamheid en autonomie centraal staan.
  5. Leer bij: Je kan deelnemen aan allerlei workshops om met gespecialiseerde power tools te werken, technieken aan te leren en meer. Hiervoor werkt Tournevie samen met Les Débrouillardes.
  6. Versterk de gemeenschap: Je maakt deel uit van een bruisende en opkomende gemeenschap in het hart van Brussel, en wisselt vaardigheden en tips uit met andere bricoleurs en creatievelingen.

Leen je gereedschap

Elke maandag en vrijdag kan je tussen 18u en 20u terecht bij Tournevie, in de Hoogstraat 298/B in Brussel.

Meer info: www.tournevie.be