Tips voor het besparen op stookkosten

Tips voor het besparen op stookkosten

placeholder
geschreven door Patrick Patrick - Skydreamslaatst aangepast op 07/09/2016
Om een huis comfortable warm te krijgen moet er gestookt worden. Een gemiddeld gezin betaalt ongeveer 1200 euro per jaar. Met de onderstaande tips kunt u op deze kosten besparen en ook het comfort verhogen.

CV-Ketel

Heeft u nog een traditionele cv-ketel? Dan kunt u gemakkelijk besparen door een nieuwe en energiezuinige hr-ketel aan te schaffen. Een hr-ketel bespaart jaarlijks 15% tot 20% op stookkosten. Het aanschaffen van een hr-ketel is dan ook een zeer goede investering.

Onderhoud

Een goed onderhouden cv-ketel helpt mee aan het besparen op de stookkosten. Het regelmatig bijvullen van de cv-ketel is hierbij van belang. Een cv-ketel moet bijgevuld worden wanneer de druk lager is dan 1 Bar. Ook een monteur laten kijken naar je cv-ketel kan helpen besparen. Wij adviseren om minimaal elk jaar een afspraak met de monteur te maken. Regelmatig onderhoud aan je cv-ketel kan een besparing opleveren van gemiddeld €40 op de energiekosten.

Handige Thermostaat

Veel thermostaten van tegenwoordig bevatten vele handige opties die kunnen bijdragen aan het besparen. Zo kunt u al €50 besparen per jaar door slim gebruik te maken van deze opties. Moderne thermostaten kunnen zo geprogrammeerd worden dat uw verwarming aansluit bij uw eigen leefstijl. Zo hoeft u zelf niet handmatig de temperatuur aan te passen en is uw huis toch verwarmd op de momenten dat het u conform biedt.

Ventilatie

Het goed ventileren van uw huis kan u ook helpen met het besparen op stookkosten. Een vochtige woning kost meer energie om te verwarmen. Door het dagelijks te luchten van uw woning kunt u gemiddeld €50 per jaar besparen op het verwarmen van uw woning.

Radiatorfolie

Radiatoren geven warmte af richting de kamer maar ook richting de muur. Het opwarmen van uw muur biedt uw geen voordelen hierdoor gaat deze warmte alleen maar verloren. Radiatorfolie is gemaakt om de warmte te reflecteren. Met radiatorfolie wordt het warmteverlies teruggebracht naar 30% als deze bevestigd wordt op de muur achter de radiator, als de radiatorfolie direct op de radiator wordt aangebracht is het warmteverlies een kleine 4%. Per m2 radiatorfolie levert dat €7 euro op gebaseerd op de prijspeil 2013/2014.