Talternatief (27/2) zet Antwerpse bottom-up initiatieven in de kijker

Talternatief (27/2) zet Antwerpse bottom-up initiatieven in de kijker

Aliye Kurumlu
geschreven door Aliye Kurumlulaatst aangepast op 26/01/2016
Overal nemen mensen zelf het initiatief om te bouwen aan een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving. Op 27 februari leer je tientallen bottom-up initiatieven in en rond Antwerpen kennen tijdens Talternatief, een event van de beweging Hart boven Hard.
antwerpen talternatief hard tegen hart
Foto: pixabay.com

Tegenover de huidige besparingen en kille tendensen in de samenleving pleit Hart boven Hard voor alternatieven: van deelinitiatieven tot energiecoöperaties, van sociale kruideniers tot makerlabs of van sociaal-artistieke buurtgroepen tot plukboerderijen. Je leert ze kennen op de infomarkt en de speakers corner van het event Talternatief. Dat wordt geopend door Tine Hens, Knack-journaliste en auteur van het boek Het klein verzet.

Zullen alvast aanwezig zijn: Antwerpen op wieltjes - Antwerpenize - Plukboerderij Schelle - Autodelen Cozycar - Peerby - Climaxi - Lets Antwerpen - Natuurpunt - Veggieplan EVA - Solidarity for all - CSA Grondsmaak.... . Er gaat ook een Repair Café door en je kan mee creatief samenwerken aan de Grote Parade van 20 maart.

Het programma en de deelnemende alternatieven groeit elke dag aan. Kom af en toe een kijkje nemen op www.hartbovenhard.be of het Facebook-Event.

Praktische info

27 februari 2016, van 14u tot 17u
Het BOS - Ankerrui 5-7 Antwerpen
Toegang: een vrije bijdrage t.v.v. Hart Boven Hard
Wenst je ons te helpen op de dag zelf, of wil je een alternatief voorstellen? mail antwerpen@hartbovenhard.be.

talternatief
Ook gepost in: Delen