Goe Gegeven! Feestelijke ruil-en weggeefbeurs op 12/12 in De Roma

Goe Gegeven! Feestelijke ruil-en weggeefbeurs op 12/12 in De Roma

placeholder
geschreven door De Romalaatst aangepast op 26/01/2016
De weggeefbeurs is terug! Op zaterdag 12 december - dertien dagen voor Kerstmis - nodigt De Roma in Borgerhout iedereen die spullen te veel heeft (lp’s, cd’s, flessen wijn, mixers, kleren…) uit om een gratis standje te bemannen op haar ruil-en weggeefbeurs.

Elke bezoeker krijgt drie bonnen waarmee hij/zij iets kan krijgen aan de weggeefstanden. Ook de standhouders zelf krijgen drie meeneembonnen én zes drankbonnen bovenop voor de moeite. Daarnaast hebben bezoekers de kans om zaken te ruilen, zoals boeken, cd’s en plantenzaden. De nodige animatie en een streepje (kerst)muziek zullen uiteraard niet ontbreken. Kortom: Er zal allerlei lekkers zijn, zoals soep, taart, pannenkoeken, warme chocomelk (gratis voor kinderen), glühwein, kerststol (gratis bij koffie/thee), ... Chams voorziet heerlijk hapjes en Sudisobe verwent je met Surinaamse smaken. De Roma wordt deze dag een extra warm huis, waar iedereen welkom is. Duik met een knus gevoel de feestdagen in.

Workshops en lokale initiatieven

  • Stoel Zoekt Lief organiseert een walk- in workshop 'Maak je eigen kerstboom uit pallethout'.
  • Op foyer+1 organiseert  Natalie Schrauwen/Les Odettes een workshop “Maak je eigen kerstcadeau”. In een uur tijd geeft ze mee hoe je je eigen massageolie, scrub of kluszeep maakt. Deze workshop is gratis, maar voor een beperkt aantal deelnemers. Je kan inschrijven op twee momenten via deze linken: 14u30 – 15u30 (volzet) en 16u30 – 17u30 (inschrijven)
  • De Roma zet ook enkele fijne initiatieven uit de buurt extra in de kijker, zoals Al Ikram die zeer binnenkort haar intrek neemt in de de oude pastorij op Het Laar en met wie men op kerstavond opnieuw een maaltijd voor mensen in armoede organiseren.
  • Ook het Ecokot en VAK-atelier (uit de Appelstraat) zullen de dag zelf aanwezig zijn om hun werking en intrek in de centers van Borgerhout (onder de spoorwegberm aan de Engelselei) voor te stellen en te tonen hoe ze onder andere het hout van het oude balkon hebben gerecupereerd. Ze voorzien ook een repaircafé waarbij je je oude kleren kan laten herstellen/pimpen.
  • A’pen op Wieltjes, een deelproject met kinderfietsen, zal een standje bemannen op Goe Gegeven! Je kan je bij hen inschrijven om een kinderfiets te lenen. Of heb je thuis nog oude kinderfietsen staan (6-12 jaar)? Dan kan je die zaterdag bij hen binnen brengen of ruilen voor een groter exemplaar.
  • Kinderen zullen zich kunnen uitleven bij de "Maak je eigen kerstkaart-installatie" van Studio Kuurjeus, of zich met een vers gekregen strip/boekje kunnen terug trekken in de knusse Kuurjeuzereus.

Praktische info

De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout.
Alle info op www.deroma.be of het Facebook-event
Inschrijven als standhouder kan via beurs@deroma.be