Feestelijke ruil-en weggeefbeurs Goe Gegeven

Feestelijke ruil-en weggeefbeurs Goe Gegeven

placeholder
geschreven door De Romalaatst aangepast op 29/11/2016
In aanloop naar de feestdagen organiseren De Roma en Samenlevingsopbouw op zondag 4 december (13u30 - 17u30) de feestelijke ruil-en weggeefbeurs Goe Gegeven in De Roma (Borgerhout). Elke bezoeker krijgt drie bonnen waarmee hij/zij iets kan krijgen aan de weggeefstanden.
Feestelijke ruil-en weggeefbeurs Goe Gegeven!

Wat valt er allemaal te beleven op Goe Gegeven?

Ruil een boek

Bezoekers krijgen de kans om spullen te ruilen. Heb je nog goede, reeds gelezen boeken liggen die eigenlijk maar liggen te verstoffen? In onze ruilkast kan je een ruilboek meenemen en een ander boek achterlaten voor andere lezers.

Plantenzadenbib

Het Ecohuis is zondag aanwezig met een plantenzadenbib. Breng zaden mee van planten uit je tuin, bloembak of parkje in de buurt en ruil ze tegen zaden van de zadenbib. Zo kan je mee zorgen voor een groenere stad vol biodiversiteit.

Repair Café

Heb je thuis nog kleren liggen die al lang wachten om hersteld te worden? We voorzien een Repair Café waarbij je je oude kleren kan laten herstellen. Lichte t-shirts of kussenslopen kan je laten bedrukken met een duurzame boodschap bij de stand van Samenlevingsopbouw (van 15u-16u & 16u30-17u30). Samenlevingsopbouw voorziet ook doorlopend de workshop "Maak je eigen kerstversiering van recyclage materiaal".

Fietsbibliotheek A'pen op Wieltjes

Groeien je kinderen sneller dan dat je fietsen kan kopen? A’pen op Wieltjes, een deelproject met kinderfietsen, zal een standje bemannen op Goe Gegeven. Je kan je bij hen inschrijven om een kinderfiets te lenen of een oud exemplaar in te ruilen voor een groter.

Fun voor de kinderen

Kinderen zullen zich kunnen uitleven bij de Maak je eigen kerstkaart-installatie van Studio Kuurjeus, een grime-en kalligrafiestand en kunnen genieten van een gratis warme chocomelk.

Studio ETNA

Tijdens Goe Gegeven gaat niets verloren want bij Studio ETNA krijgen de vreemdste voorwerpen een tweede leven. Met een streep plakband en wat stokjes als benen toveren we oude rommel om tot superrobots, knuffelpoppen of sabeltijgers. We re-re-re-recycleren! De bouwsels mogen mee naar huis, maar niet voor ze geposeerd hebben voor de lens van onze fotograaf (14u - 17u, 5+).

Workshop Homemade kerstcadeau's

Natalie Schrauwen/Les Odettes organiseert 2x de workshop 'Homemade kerstcadeau's op grootmoeders wijze'. Deze workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht! (via onze website www.deroma.be of telefonisch op 03 600 16 60).

Initiatieven uit de buurt

We zetten ook enkele fijne initiatieven uit de buurt extra in de kijker, zoals Al Ikram met wie we op kerstavond opnieuw een maaltijd voor mensen in armoede organiseren. Verwacht je verder aan de boeiende documentaire Muffinman over efficiënt omgaan met voedseloverschotten, enkele korte-keten-initiatieven zoals de Buurderij en nog veel meer. Kortom, we maken op deze dag van De Roma een extra warm huis, waar iedereen welkom is. We zorgen voor allerlei lekkers zoals taart en pannenkoeken. De nodige animatie en een streepje muziek zullen uiteraard niet ontbreken. Duik met een warm gevoel de feestdagen in!

 

Meer info op de website van De Roma.