Second Life@School daagt leerkrachten en leerlingen uit

Second Life@School daagt leerkrachten en leerlingen uit

Margot Depraetere
geschreven door Margot Depraeterelaatst aangepast op 23/04/2015
Wil je volgend schooljaar zelf aan de slag samen met jouw leerlingen? Dan is Second Life@School het ideale project voor jou. Binnen dit educatief project krijgen oude spullen een tweede leven. Het daagt leerkrachten uit om samen met hun leerlingen creatieve toepassingen en alternatieven te bedenken voor vergeten, kapotte of uit de mode geraakte spullen.
secondlife @ school

Second Life @ School biedt de mogelijkheid om een vakoverstijgend project (mini-onderneming, GIP, vrije ruimte,...) of een specifiek vakgebied te koppelen aan een duurzame en sociale doelstelling.

Een trui gemaakt uit olie? Een GSM die goud bevat? We vergeten wel eens dat onze spullen gemaakt worden met natuurlijke grondstoffen zoals olie, koper of ijzererts. Heel wat van die grondstoffen komen van ver en raken stilaan uitgeput. Bovendien worden ze ontgonnen met weinig respect voor mensen en milieu. Hier staan we meestal niet bij stil als we iets nieuws kopen.

Create, repair, share

In het educatieve project Second Life @ School worden leerlingen met dit grondstoffentekort geconfronteerd. Het ontmaskert het verhaal achter wat we kopen. Doemdenken staat echter niet in het woordenboek. Leerkrachten worden uitgedaagd om samen met hun leerlingen creatieve toepassingen en alternatieven te bedenken voor vergeten, kapotte of uit de mode geraakte spullen. Want puilen onze garages, zolders, kelders en kasten al niet genoeg uit? Create, repair, share... het zijn de antwoorden van de toekomst op de grondstoffenproblematiek van vandaag.

Vakoverschrijdend

Second Life @ School biedt de mogelijkheid om een vakoverstijgend project (mini-onderneming, GIP, vrije ruimte,...) of een specifiek vakgebied te koppelen aan een duurzame en sociale doelstelling. Met ruimte voor creativiteit en innovatie. Neem een kijkje op www.second-life.be en ontdek wat dit project jou allemaal te bieden heeft, of neem contact op met de projectmedewerker.

Second Life @ School is een project van Broederlijk Delen, Studio Globo, BOS+ en CATAPA, met steun van de Vlaamse Overheid.