Rana Plaza Never Again!

Rana Plaza Never Again!

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 14/04/2022
9 jaar geleden kwamen 1.134 kledingarbeiders om het leven bij de instorting van het Rana Plaza gebouw in Bangladesh.

Op 24 april 2022 is het precies negen jaar geleden dat 1.134 kledingarbeiders om het leven kwamen bij de instorting van het Rana Plaza gebouw in Bangladesh. Ze werkten voor leveranciers van internationale modemerken. Rond mensenrechten in internationale toeleveringsketens is sindsdien enige vooruitgang geboekt, maar het gaat onaanvaardbaar traag.

In België willen ngo’s en vakbonden op donderdag 21 april 2022 een krachtig signaal geven om de slachtoffers te herdenken en de nationale campagne MadeWithRespect lanceren 

  • Afspraak om 10u aan het Surlet de Chokierplein, 1000 Brussel 
  • De boodschap? De Belgische regering moet snel werk maken van een zorgplichtwet voor bedrijven, alleen zo kunnen we rampen als de instorting van Rana Plaza voorkomen 
  • Tekenen present: achACT, Schone Kleren Campagne, Coalitie Corporate Accountability, ACV Puls, ABVV, ACLVB-CGSLB, 11.11.11, CNCD-11.11.11, Amnesty International, Test Aankoop e.a. 

 

De Schone Kleren Campagne is een coalitie van vakbonden, ngo's en consumentenorganisaties: WSM, ABVV, ACV, FOS, ACV Puls, BBTK, ACV Metea, ABVV Algemene Centrale, Test Aankoop en De Transformisten. De Schone Kleren Campagne maakt deel uit van het internationale Schone Kleren Campagne-netwerk, dat 17 coalities telt in Europa en meer dan 200 partners wereldwijd. De Schone Kleren Campagne werkt nauw samen met haar Franstalige tegenhanger achACT. 

Over de campagne #MadeWithRespect kun je hier meer lezen.