Programma Simplify Life Inspiratiedag 12/02: proef het eenvoudig en duurzame leven

Programma Simplify Life Inspiratiedag 12/02: proef het eenvoudig en duurzame leven

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/05/2020
Op zoek naar meer tijd voor jezelf en je omgeving? Wil je graag duurzamer leven, maar weet je niet hoe? Ontdek op de Simplify Life Inspiratiedag het duurzame en eenvoudige leven, op zondag 12 februari 2017 in Ternat. Leun achterover en luister naar boeiende sprekers, wandel door de inspiratiemarkt of steek zelf de handen uit de mouwen in tal van workshops.
© Yves Coussement / Netwerk Bewust Verbruiken

 

‘Meer doen met minder’, het hangt in de lucht. Autodeelgroepen, restjesdiners, Repair Cafés, kledingbibs, een kortere werkweek, geefwinkels, deeltuinen,... zijn in opmars. Op zondag 12 februari 2017 wordt Cultuurcentrum De Ploter in Ternat voor één dag de proeftuin van het eenvoudige en duurzame leven.

Programma van de dag

*** Schrijf je in voor de inspiratieshow, films en workshops aan de infostand, vanaf 10u op de dag zelf. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je op tijd in. ***

Schrijf je in voor de inspiratieshow, films en workshops aan de infostand, vanaf 10u op de dag zelf. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je op tijd in. 

-Inspiratieshow & improvisatietheater-

Laat je inspireren door verschillende projecten en personen die het duurzaam én eenvoudig aanpakken: met de Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck, Steven Vromman van Labland, Eva de Groote, Joris Capenbergs van Waerbeke vzw en Barbara Janssens van Netwerk Bewust Verbruiken. Dit alles aaneengeregen en doorspekt met duurzaam geïmproviseerd theater door Inspinazie.

-Filmvoorstellingen-

  • Demain: laat je inspireren door tal van initiatieven die op zoek gaan naar een duurzame wereld.
  • Minimalism: Beeld je een leven in met minder: minder spullen, minder rommel, minder stress,... Dat geeft meer tijd, meer toewijding en als allerbelangrijkste: meer geluk.

-DIY & workshops-

Beleef het duurzame en eenvoudige leven: DIY en workshops, inspiratiemarkt, aanstekelijke babbels en filmvoorstellingen

-Inspiratiemarkt-

  • Na een wandeling door de inspiratiemarkt ben je helemaal klaar voor het duurzame en eenvoudige leven. Ga geïnspireerd naar huis met allerlei tips & tricks van verschillende organisaties.

Praktisch

Bekijk hier alle praktische informatie.

  • Zondag 12 februari 2017, van 10u tot 18u
  • CC De Ploter - Kerkstraat 4, 1742 Ternat
  • Schrijf je in voor de inspiratieshow, films en workshops aan de infostand, vanaf 10u op de dag zelf. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je op tijd in.
     

Koop je ticket (voorverkoop stopgezet)

*** Wegens overweldigend succes is de voorverkoop van de tickets stopgezet. Je kan nog steeds een kaartje aan de kassa kopen: houd er rekening mee dat sommige workshops volzet kunnen zijn, maar geen nood: er is vanalles te beleven op de dag zelf: filmvoorstellingen, inspiratieshow en inspiratiemarkt! ***

Een ticket kost 5€ (gratis voor kinderen onder de 8 jaar). 

 

 

-- Facebook-event --

 

De Simplify Life Inspiratiedag wordt georganiseerd door Netwerk Bewust Verbruiken, CC De Ploter en Archeduc. Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen van een eenvoudig en duurzaam leven in kijker. Laat je inspireren op www.simplifylife.be, een project in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.

Ook gepost in: Simplify Life