Bezoek de Simplify Life-dag in Kortrijk

Bezoek de Simplify Life-dag in Kortrijk

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 15/05/2018
Ben je op zoek naar concrete tips die je tonen hoe je op een eenvoudige en creatieve manier duurzamer kunt leven? Ervaren en beleven via workshops en verhalen uit het leven gegrepen? Dan is de gratis inspiratiebeurs 'Bewust en duurzaam leven' op zaterdag 2 juni in DEPART in Kortrijk, de geschikte plek. Een inspiratiedag rond delen, ruilen en herstellen, ontspullen, mentaal geluk,...
© Stad Kortrijk

Stad Kortrijk organiseert samen met de provincie West-Vlaanderen, Vormingplus MZW, Netwerk Bewust Verbruiken en de West-Vlaamse Milieumaatschappij een inspirerende dag vol interessante en duurzame weetjes.

Bezoek de Simplify Life-dag in Kortrijk: een inspiratiedag rond delen, ruilen, herstellen, mentaal geluk,...

Wat staat er op het programma?

Keynotespreker Tine Hens, auteur van 'Het klein verzet', toont de kracht van gewone burgers om duurzame en ecologische oplossingen te vinden voor vraagstukken rond energie, voedselproductie, mobiliteit,... Lees hier het interview met Tine Hens over de kracht van burgerinitiatieven.

Tijdens de workshops leer je hoe je zonder grote kunstgrepen je ecologische voetafdruk kunt verkleinen, eenvoudig en creatief: van zelf ecologische poetsproducten maken tot zelf je fiets leren herstellen, van de voordelen van de deel- en ruileconomie tot upcycling. De inspiratiebeurs toont welke mogelijkheden er zijn om niet alleen voor de aarde te zorgen maar ook voor jezelf.

Er zijn ook foodtrucks met lekker en gezond eten voorzien én gratis soep voor de hongerige bezoekers.

Ontdek hier het volledige programma van de dag!

Praktische informatie

  • Wanneer? 2 juni 2018 van 10 tot 17u
  • Waar? Zaal Depart, Nelson Mandelaplein 18 Kortrijk (locatie)
  • Prijs? Gratis toegang. De workshops kosten tussen € 5 en € 10 (inschrijven op voorhand kan binnenkort via vormingplusmzw.be)
  • Meer info
  • Facebook event
Terugblik op de Simplify Life Inspiratiedag in 2017. © Yves Coussement