Open Dag Samenhuizen 17 mei

Op zaterdag 17 mei stellen meer dan 30 woongroepen hun deuren open. Laat je inspireren, informeren en charmeren door deze kleurrijke waaier aan initiatieven gemeenschappelijk wonen.
Open Dag Samenhuizen

Op de derde zaterdag van mei zetten, in België maar ook in de buurlanden, woongemeenschappen hun deuren wijd open voor het grote publiek. Alternatieve woonvormen zijn immers aan de orde. Uitdagingen zoals de toenemende vergrijzing, het verkleinen van de gezinnen en het groeiend aantal alleenstaande volwassenen met of zonder kinderen noopt ons op zoek te gaan naar een andere manier van wonen.

Informeren en motiveren

De Open Dag wil mensen informeren, charmeren en motiveren voor deze bijzondere en actuele vorm van samenleven. Bezoekers komen terecht in zeer diverse projecten: zowel kleine woongroepen als grotere projecten, met diverse graad van betrokkenheid en structuur, diverse doelgroepen qua leeftijd en gezinssamenstelling (jongvolwassenen, senioren, gezinnen met of zonder kinderen en natuurlijk ook gemengde projecten). Je kan terecht bij deze meer dan 30 initiatieven.

Veel voordelen

Gemeenschappelijk wonen kan een rol spelen in het verminderen van het ruimtegebruik en bij de vermaatschappelijking van de zorg. Gezien gemeenschappelijk wonen een grote sociale, ecologische en op termijn ook economische meerwaarde heeft, is groepswonen een valabel alternatief voor de huidige woonsituatie in België. Naar aanleiding van de verkiezingen stelden we een memorandum op om de knelpunten rond gemeenschappelijk wonen aan te kaarten. Wil jij ook je steentje bijdragen bij het verspreiden van dit gedachtengoed? Lees wat jij kan doen en geef ons een seintje!

www.samenhuizen.be

Open Dag Samenhuizen
Ook gepost in: Maatschappij & Lifestyle