Op Wielekes schiet uit de startblokken

Zaterdag 10 mei lanceert Netwerk Bewust verbruiken in Ledeberg (Gent) het proefproject Op Wielekes. Dat promoot fietsen bij (en met) kinderen tussen 3 maand en 12 jaar. Op Wielekes maakt kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk door middel van een deelsysteem.

Koop je geen nieuwe fiets voor je kind omdat het er toch te snel uitgroeit? Staat je gang vol met fietsjes in afwachting tot het volgende kind erop kan rijden? Dan is het fietsdeelsysteem Op Wielekes iets voor jou. Met dit project zet Netwerk Bewust Verbruiken het consudelen centraal. Toegang hebben tot een kinderfiets wordt belangrijker en waardevoller dan de fiets zelf te bezitten. Lees op www.opwielekes.be meer over het project.

10 mei: feestelijke opening Standaert-site

Op Wielekes gaat op 10 mei 2014 van start. Tegelijk opent ook de Fietskeuken Ledeberg, zusje van de bestaande Fietskeuken in de Brugse Poort. Welkom vanaf 10u, op de terreinen van de voormalige Standaert-site in Ledeberg, voor fietsherstelworkshops, een marathon fietsen maken, een hapje en een drankje.

Programma 

  • 10u-13u: Fietsherstelmarathon door Op Wielekes (6 tot 12 jaar): Een oud kinderfietsje dat in de weg staat? VeloVelo, Tuub en Up-cycling toveren het om tot een zo goed als nieuw exemplaar. Daarna wordt het fietsje gedeeld gebruikt via Op Wielekes. Help de fietsenmakers mee en leer de kneepjes van het vak.
  • 11u: Fietsparcours voor de kleintjes (3 tot 6 jaar) door Op Wielekes: Test je fietsvaardigheid op ons fietsparcours en ontvang een fietsbrevet.
  • 11u30: Inspiratiesafari door Ledeberg Doet het Zelf: Ontdek de verborgen verhalen van de Standaert-site
  • 12u-14u: Pot luck picknick + pretcamionet + meisjeskoor Kapinga: Breng een schotel en eetgerief mee en schuif aan bij de gedeelde Doe het Zelf-picknick. Tijdens de picknick staat de pretcamionet klaar voor dolle pret. Het meisjeskoor Kapinga zorgt voor muziek.
  • 13u: Jongleerworkshop
  • 14u: Fietsparcours voor (6 tot 12 jaar) door Op Wielekes: Test je fietsvaardigheid op ons fietsparcours en ontvang een fietsbrevet.
  • 14u30: Inspiratiesafari: Ontdek de verborgen verhalen van de site
  • 14u45: Vertrek naar rondleiding moskee: Op de kermes van de Moskee wordt een geleid bezoek gepland; we gaan er samen heen.
  • 15u: Steltenparcours (3 to 12 jaar): Wie is een handige steltenloper? Test het op het steltenparcours.
  • Doorlopend: Bar met gratis koffie en thee * De Babbelbox *  Sappentrapper: trap je eigen fruit tot sap * Fietskeuken Ledeberg: Breng je fiets mee en ga zelf aan de slag! De vrijwilligers van de fietskeuken helpen je. * Infostands Op Wielekes, Ledeberg Doet het Zelf en Wij doen het samen * Reuzin van Ledeberg

Praktische info

Zaterdag 10 mei van 10u tot 16u
Parking van voormalige Standaert doe-het-zelf (Hoveniersstraat 40, Ledeberg).
www.ledebergdoethetzelf.be of facebook.com/LedebergDoetHetZelf
www.opwielekes.be
 

Tip

Heb je ook een volwassen fiets nodig? Die dag vindt in Gent ook de halfjaarlijkse tweedehandsfietsenmarkt plaats. Meer info vind je hier

Ook gepost in: Genoeg Delen