Op Wielekes verwelkomt eerste gebruiker

Op Wielekes verwelkomt eerste gebruiker

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 13/05/2014
In Gent werd zaterdag Op Wielekes gelanceerd, een initiatief dat kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk maakt door middel van een deelsysteem. Leden van Op Wielekes groeien mee met het aanbod. Naarmate hun kinderen groter worden, gebruiken ze telkens de fietsmaat die ze op dat moment nodig hebben.
Op Wielekes Standaert site
De zoon van het gezin Demeersman mocht als eerste naar huis trappen met een fiets uit het Op Wielekes deelsysteem.

Wie inschrijft bij Op Wielekes kan in de Fietskeuken van Ledeberg (Gent) kiezen uit een aanbod van degelijke kinderfietsjes, zitjes, loopfietsjes, baby-mee’s en aanhangfietsen. Na het tekenen van een contract en de betaling van het lidgeld neem je de fiets mee naar huis. Wordt de fiets te klein voor je kind, dan breng je hem terug en krijgt je een groter model mee. Het project ging zaterdag 10 mei 2014 van start, samen met de opening van de Standaert-site, een nieuwe locatie voor buurtactiviteiten in Ledeberg.

Al 20 kinderfietsen ingezameld

Al 20 gezinnen brachten tweedehands kinderfietsen binnen. Fietsherstellers Dries van Tuub, Wouter van VeloVelo en Matthijs van Up-Cycling gingen meteen aan de slag en zetten de fietsjes helemaal in orde. De komende twee weken zal Op Wielekes nog meer kinderfietsen verzamelen. Op 24 mei worden alle pioniers van het project uitgenodigd om de fiets van hun keuze op te halen. Is hun kind eruit gegroeid, dan kunnen ze het nadien komen ruilen voor een groter model.

Eerste Op Wielekes-fiets al in gebruik

De familie Demeersman kwam vorige week naar de Standaert-site, omdat het fietsje van hun zoon echt te klein wordt. Ze keek in het aanbod en vond meteen een fietsje op maat van de zoon. En ja, na een testrit werd de eerste Op Wielekes-fiets in gebruik genomen! Het gezin liet zelf een klein fietsje achter, dat meteen in orde werd gezet door Up-Cycling. Een meisje begon er spontaan toertjes op te rijden. Wie weet wordt zij wel de volgende gebruikster van dit fietsje...

Op Wielekes is een project van Netwerk Bewust Verbruiken, met steun van Thuis in de Stad. Lees er alles over op www.opwielekes.be,

Op Wielekes fietskeuken
De Fietskeuken van Ledeberg zamelde op de eerste dag al 20 kinderfietsen in.
Fietskeuken Ledeberg
In de Fietskeuken zal je elke woensdag en zaterdag met de hulp van vrijwilligers kunnen komen sleutelen aan je (kinder)fiets.
Ook gepost in: Genoeg