Op reis met je fototoestel. Neem deel aan fotowedstrijd PEFC

Op reis met je fototoestel. Neem deel aan fotowedstrijd PEFC

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 21/04/2020
Om duurzaam bosbeheer en verantwoord aankoopgedrag te promoten zet PEFC een fotowedstrijd op getiteld 'Experience Forests, Experience PEFC'
Miroslav Mydlo - PEFC photo award 2019 (Slovenia)

Bossen bieden oneindig veel mogelijkheden zowel voor amateurs als professionele fotografen. Denk maar aan foto’s van de adembenemende landschappen, schitterende bomen en dieren; actieshots van fietsers, wandelaars, ruiters of paragliders; documentairebeelden die het werk tonen van bosbeheerders of de tradities van lokale bewoners.

Wat betekenen bossen voor jou? Kun jij af en toe genieten van een bos tijdens de corona-lockdown? Leg het vast op foto, laat anderen meegenieten en neem deel aan de fotowedstrijd van PEFC. Misschien win je wel nieuw fotomateriaal! 

Wie kan deelnemen?

Profs en amateurfotografen

Welke foto's zijn welkom?

Foto's over het thema bos. Dat thema is zeer ruim en kan zowel boslandschappen, bomen, dieren, bloemen, mensen... tonen als producten die afkomstig zijn uit bossen zoals architecturale pareltjes in hout of papieren kunstwerken.

Wanneer?

Alle PEFC-ledenlanden uit de hele wereld organiseren gelijktijdig een fotowedstrijd. In België loopt de wedstrijd van 22 april 2020 (Internationale Dag van de Aarde) tot 5 juni 2020 (Internationale Dag van het Milieu).

Prijzen

De deelnemers maken per land kans op prachtige prijzen zoals aankoopbonnen voor foto-uitrusting met een totale waarde van 650 euro. Ze dingen tegelijk mee naar de internationale prijs '2020 PEFC Photographer of the Year Award'. De beste foto’s van de nationale wedstrijd worden gekozen door een jury die bestaat uit een vertegenwoordiger van PEFC Belgium en twee professionele fotografen, Philippe Moës en Frederic Vandenschrick.

Hoe deelnemen?

Als je wil deelnemen of meer informatie wil, surf dan naar www.pefc.photo
 

Over PEFC

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Het PEFC-label garandeert de consumenten dat het product dat zij kopen afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Het doel van PEFC is om de bossen wereldwijd duurzaam te beheren. Momenteel is bijna 12% van de totale bosoppervlakte gecertificeerd. Certificatie is de enige manier om duurzaam bosbeheer te garanderen.

Kyoko Harada - PEFC photo award 2018 (Japan)