OIKOS-zomerlezing: de politieke opdracht van het middenveld

OIKOS-zomerlezing: de politieke opdracht van het middenveld

placeholder
geschreven door Eva De Haanlaatst aangepast op 07/08/2014
Op vrijdag 29 augustus 2014 organiseert denktank Oikos naar jaarlijkse gewoonte een zomerlezing aan de kust. Onderzoekers Pascal Debruyne en Bart Van Bouchaute vertellen in Nieuwpooort op welke manieren middenveldorganisaties hun politieke rol steeds vaker beginnen op te nemen.
oikos middenveld

In het middenveld leeft vandaag een opmerkelijke belangstelling om de samenleving en het beleid mee vorm te geven. Pascal Debruyne en Bart Van Bouchaute onderzochten waar deze nieuwe politieke positionering vandaan komt. Ze analyseerden hoe het middenveld de voorbije decennia depolitiseerde en gingen op zoek naar wat de nieuwe politieke opdracht van het middenveld precies kan betekenen.

Over de sprekers

  • Pascal Debruyne is postdoctoraal onderzoeker aan de onderzoeksgroep MENARG (UGent) en is betrokken bij het IWT-project DieGem over solidariteit in superdiversiteit. Daarnaast is hij bestuurslid van ROCSA VZW, Samenlevingsopbouw Gent, VZW JONG en UitDeMarge VZW. Hij is ook lid van de Vooruitgroep.
  • Bart Van Bouchaute is als onderzoeker verbonden aan OASeS (UAntwerpen) voor het IWT-project DieGem. Hij doceert politicologie en globalisering in de opleiding Sociaal Werk van de Arteveldehogeschool. Daarnaast is hij bestuurslid in de samenlevingsopbouw en het jeugdwelzijnswerk en is hij syndicaal actief.

Praktisch info

29 augustus 2014, van 19u tot 20u15
Floréal Club * Albert I laan 74 * 8620 Nieuwpoort
Deelname is gratis. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via de website van Oikos.
Eerder op de dag vindt op dezelfde locatie ook een workshop rond transitie plaats.