Nieuwe fietsbibliotheek Op Wielekes Flora

Nieuwe fietsbibliotheek Op Wielekes Flora

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 21/12/2017
Op Wielekes, de bibliotheek van kinderfietsen, is een project van Netwerk Bewust Verbruiken. Op Wielekes breidt uit: op verschillende plaatsen in Vlaanderen starten groepen/gemeenten/organisaties/... hun eigen Op Wielekes. Nu vind je ook een depot in Merelbeke, bij Flora Op Wielekes.

Heb jij ook kinderfietsen in jouw garage staan die stof vangen? Het fietsdeelsysteem Op Wielekes wil daar iets aan veranderen. Met een abonnement bij Op Wielekes heb je altijd toegang tot de juiste fiets. Is jouw kind te groot geworden voor z'n fiets? Dan kom je die bij Op Wielekes gewoon inruilen voor een groter exemplaar. Op Wielekes promoot fietsen bij (en met) kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het project maakt kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk door middel van een deelsysteem.

Zo werkt Op Wielekes

Wie een kinderfiets nodig heeft, kan terecht bij Op Wielekes. Na het tekenen van het contract en de betaling van het lidgeld en de waarborg neemt u de fiets van uw keuze mee. Wanneer de fiets te klein wordt of wanneer die niet langer aan de behoefte voldoet, brengt u de fiets terug naar het atelier en kiest u een andere fiets. Wie jaarlijks het lidgeld betaalt kan dit doen tot het kind 12 jaar is. Bij elke wissel wordt de oude fiets in goede staat hersteld zodat die opnieuw kan worden uitgeleend. 

Met een abonnement bij Op Wielekes heb je altijd toegang tot de juiste fiets. Is jouw kind te groot geworden voor z'n fiets? Dan ruil je de fiets bij Op Wielekes in voor een groter exemplaar

Voordelen van Op Wielekes

  • Altijd toegang tot een kwalitatieve kinderfiets op maat
  • Een eenvoudige en goedkope oplossing om te fietsen met uw kind van 0 tot 12 jaar
  • Plaats winnen in huis door enkel de fiets die je op dat moment nodig hebt te stallen
  • Een nieuw leven geven aan reeds gebruikte fietsen
  • Goedkoper dan steeds een nieuwe fiets aanschaffen
  • Wie een fietsje inbrengt krijgt een jaar gratis lidmaatschap cadeau

Op Wielekes Flora in Merelbeke

Op zondag 23 april opende Op Wielekes Flora in Merelbeke hun depot. Dit is een initiatief van Bewonersplatform Flora, Arbeidscentrum De Keiberg, gemeente Merelbeke, Netwerk Bewust Verbruiken en de provincie Oost-Vlaanderen. Meer info op www.opwielekes.be/flora of de Facebook-pagina van Flora Op Wielekes.

Waar zijn er nog Op Wielekes?

Netwerk Bewust Verbruiken verzamelde alle fietsdeelpunten in Vlaanderen op een kaart. Bekijk hier waar er één in jouw buurt is.

 

- Zin om zelf een Op Wielekes op te starten met jouw vereniging, organisatie, gemeente,...? Netwerk Bewust Verbruiken voorziet een gratis opstartpakket om zelf aan de slag te gaan. Meer info via info@bewustverbruiken.be

© Netwerk Bewust Verbruiken
© Netwerk Bewust Verbruiken