MY FAIR BABY: deze mama's getuigen

MY FAIR BABY: deze mama's getuigen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 08/09/2016
Wanneer je een kindje verwacht, sta je op het punt heel wat keuzes te maken rond (op)voeding en spulletjes voor de baby. Deze mama's vertellen over de duurzame keuzes die ze maakten voor hun kleine spruiten. Via hun verhalen hopen ze je te inspireren om zelf aan de slag te gaan met biovoeding, tweedehandskleding of herbruikbare luiers.

Mme ZsaZsa: "Ik maak zelden babypapjes"
"Ik gaf mijn baby's altijd al biologische groenten en fruit. Voor de derde, die binnenkort geboren wordt, ga ik me ook proberen toeleggen op herbruikbare luiers." My Fair Baby-meter Mme Zsazsa, op dat moment zwanger van haar derde kind Toni, over duurzame voeding en luieren.
Lees hier het verhaal van Mme Zsazsa

An: "35 weken zwanger, de laatste keuzes"
Onze collega An is medewerker van My Fair Baby en schreef vlak voor ze op moederschapsrust vertrok welke duurzame keuzes ze maakte voor de kleine spruit die op dat moment in aantocht was. Toen haar zoontje 5 maanden oud was, vertelde ze hoe het met haar goede voornemens gesteld was.
Lees hier het verhaal '35 weken zwanger, de laatste keuzes'
Lees hier het verhaal '5 maanden later'
Lees hier het verhaal 'Onze ecologische babykamer'

Clara: “Geboortekaartjes met bloemenzaadjes voor ons paaskuiken”
Clara gaf bloemzaadjes bij haar ecologische geboortekaartjes en biologische doopchocolade, en koos niet voor de klassieke geboortelijst.
Lees hier het verhaal van Clara

Eva: "Natuurlijk ouderschap als duurzame keuze"
"Nog voordat ik zwanger werd van mijn eerste kind, was ik al overtuigd dat ik mijn baby in een draagdoek zou dragen," vertelt Eva. "Het leek me de logica zelve: kindje lekker knus gezellig dichtbij, genieten van elkaar. Een pak handiger ook dan een kinderwagen op een bus te proberen duwen."
Lees hier het verhaal van Eva

Melina: "Mijn zoektocht naar de perfecte herbruikbare luier"
Melina kon zich tijdens haar zwangerschap nauwelijks zekerheden over de toekomst voor de geest halen. "Maar wat ik wél zeker wist, was dat ik de komende 2 à 3 jaar onder geen beding rijen vuilniszakken met wegwerpluiers voor de deur wilde." Zo begon de zoektocht doorheen het dichte woud van de wasbare luiers.
Lees hier het verhaal van Melina

Eva V: "Ode aan herbruikbare billendoekjes... en kraamkost"
Met een baby van zeven weken is Eva nog druk op zoek naar de juiste herbruikbare luier. Met herbruikbare billendoekjes is ze wél al helemaal weg.
Lees hier het verhaal van Eva

Fana: "5 manieren om mijn steentje bij te dragen voor een ecologische baby"
Onder het motto 'alle beetjes helpen' vertelt Fana  welke keuzes ze maakt voor een ecologisch verantwoorde baby. “Sinds de baby er is maken we nog vaker de evenwichtsoefening tussen duurzaam en ecologisch aan de ene kant en, helaas toch nog vaak, praktisch en goedkoop aan de andere kant."
Lees hier het verhaal van Fana

Lees op www.myfairbaby.be meer getuigenissen en tips & tricks voor duurzaamheid bij je baby