Boek 'Zoete kinderen eten geen suiker'

Boek 'Zoete kinderen eten geen suiker'

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 12/12/2016
Als kersverse ouder krijg je vaak advies over de verzorging en opvoeding van je kind. En als zoveel mensen iets beweren, zal het wel waar zijn? Of toch niet? Ontdek het in het boek 'Zoete kinderen eten geen suiker - en andere opvoedfabeltjes die door de wetenschap zijn ontkracht'.

Van borstvoeding geven raak je je zwangerschapskilo’s extra snel kwijt ∙ Door de luiers van tegenwoordig worden kinderen later zindelijk ∙ Televisiekijken maakt kinderen lui, dik en dom ∙ Straf krijgen is niet goed voor kinderen ∙ Mozart luisteren tijdens je zwangerschap maakt je baby slimmer ∙ Een keizersnede is gemakkelijker voor de moeder en veiliger voor de baby.

In 'Zoete kinderen eten geen suiker' ontkracht Ionica Smeets fabeltjes over zwangerschap en opvoeding aan de hand van de wetenschap. Ze vertelt wat de uitkomsten zijn van studies, en wat je daar als ouders aan hebt. Zodat je met een gerust hart zwanger naar de sauna kunt, je baby eenvoudig bloemkool leert eten, je je dreumes zijn speen nog niet hoeft af te nemen en je kleuter lekker vies kunt laten worden.

Het boek wordt verspreid in België door uitgeverij EPO.

Duurzame babytips

Wil je graag duurzame tips voor baby's? My Fair Baby geeft toekomstige en kersverse ouders tips voor duurzame keuzes rond geboortekaartjes, doopsuiker, verzorging, voeding, kleding, kamerinrichting, mobiliteit en speelgoed voor hun kleine spruit. Meer info op www.myfairbaby.be.