Mundo-Bib: schatkamer aan boeken rond duurzaamheid en ecologie

Mundo-Bib: schatkamer aan boeken rond duurzaamheid en ecologie

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 26/01/2014
Er worden enorm veel interessante boeken en tijdschriften gemaakt rond de thema's water, natuur, afval, energie, mobiliteit, klimaat, milieu en fairtrade. Zoek je nog lectuur voor de koude winterdagen? In de Mundo-Bib aan de Naamse Poort in Brussel, kan je bijna 9000 boeken, 235 dvd's en tal van educatieve spelen rond duurzame ontwikkeling ontlenen.
Mundo-B bibliotheek
De voorgevel van Mundo-B in Elsene - Foto: fototineke.be

Huis voor duurzame ontwikkeling

Mundo-B is het huis voor duurzame ontwikkeling in Brussel. Meer dan 30 organisaties hebben er hun kantoor. In de kelder bevindt zich de Mundo-Bib, een gezellige ruimte met zicht op een ecologische tuin. Je kan er gratis boeken, leermiddelen en educatieve materialen uitlenen, tijdschriften lezen, ongestoord werken of dvd’s en video’s uit de mediatheek bekijken. Samen met verschillende andere organisaties uit het gebouw brengt ook Netwerk Bewust Verbruiken haar boeken, persartikelen,thesissen, folders en dvd's onder in de bibliotheek.

Opzoeken en uitlenen

Je kan boeken en publicaties gratis uitlenen voor een termijn van maximum 1 maand. Voor de materialen, educatieve spelen en multimedia wordt een waarborg gevraagd. Via de Mundo-B site krijg je toegang tot de catalogus van beschikbare items en verneem je waar en op welke manier je bepaalde informatie kan ontlenen of raadplegen.

Meer info?

Mundo-Bib
Edinburgstraat 26
1050 Brussel (aan de Naamse Poort)
Tel: 02/ 893 08 35
bib@mundo-b.org
www.goodplanet.be
De bib is alle werkdagen open van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u. Op maandag, dinsdag en woensdag kan je meer gespecialiseerde begeleiding krijgen.

Ook gepost in: Producten & Diensten