LETS-dag met focus op het beleven van duurzaamheid

LETS-dag met focus op het beleven van duurzaamheid

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 15/10/2019
De LETS-dag op zondag 24 november 2019 in Oostende vormt het hoogtepunt van de campagne ‘LETS verwarmt je buurt, niet de aarde’.

Op een lokaal niveau bouwt LETS mee aan een meer duurzame wereld. LETS gelooft namelijk dat een duurzame wereld alleen mogelijk wordt als we met zijn allen – op kleine schaal – de ecologische, economische en sociale aspecten van duurzaamheid beleven. ‘Samen’ staat bij LETS centraal.

LETS ondersteunt de duurzame beleving via een uitwisselingssysteem voor diensten en goederen. Leden ruilen de diensten die ze kunnen en graag doen tegen andere diensten. Concreet: iemand die graag strijkt, kan een uurtje strijken voor een ander LETS-lid en ontvangt daarvoor een waarde in een digitale munt van 1 uur. Daarmee kan het LETS-lid een andere dienst ‘kopen’, bv. een uurtje kruien in de tuin. Ook spullen kunnen door een lokaal LETS-lid worden opgelapt en krijgen zo een nieuw leven. Gezien alles lokaal wordt opgezet, is LETS een mooi voorbeeld van hoe de korte keten echt kan werken.

Letsen is een alternatief voor het blinde consumeren, is bijdragen aan een zachtere wereld

“Letsen betekent voor mij mijn sociaal netwerk verruimen, vrienden maken, elkaar helpen. Letsen is een alternatief voor het blinde consumeren, is bijdragen aan een zachtere wereld waar het niet draait om geld en status.” Nadia – LETS Brussel

Duurzaamheid moet je beleven. Het is een ervaring. En daarom organiseert LETS Vlaanderen op zondag 24 november in Oostende de LETS-dag voor zowel leden als niet-leden. Inspirerende lezingen, interactieve workshops en uitdagende artistieke voorstellingen tonen tijdens deze dag duurzaamheid in al haar facetten. Daarnaast wordt ook een heuse duurzaamheidsmarkt ingericht door vernieuwende organisaties en burgerinitiatieven. Meer info over deze dag is te vinden op www.letsdag.lets.be.

 

Meer info over LETS:
LETS (Local Exchange and Trading System) telt in Vlaanderen meer dan 10.000 leden, die in meer dan 50 lokale groepen ruilen, delen en waarderen.
www.letsvlaanderen.be