Klimaatonrecht raast verder: samen kunnen we het stoppen

Klimaatonrecht raast verder: samen kunnen we het stoppen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 10/11/2022
Dit jaar staat de 11.11.11.-campagne in het teken van klimaatonrecht

 

De grootste gevolgen van de klimaatcrisis raken vooral mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn, en die te weinig middelen hebben om er iets aan te doen. In Bangladesh verdwijnen vissersdorpen in de stijgende zee. In Zambia leidt de droogte tot extreme hongersnood. In Brazilië worden volledige gemeenschappen verdreven door bosbranden.

Ook in België worden kwetsbare mensen het hardst getroffen door de klimaatcrisis. De overstromingen in Wallonië vorige zomer maakte dit pijnlijk duidelijk. 

klimaatonrecht is een gevolg van een oneerlijk systeem. We moeten het bij de wortels aanpakken. Het enige juiste antwoord op de klimaatverandering is een systeemverandering. 

Wat doet 11.11.11 

11.11.11 komt op voor wereldwijde klimaatrechtvaardigheid, voor een levende planeet, voor mensenrechten. 11.11.11 schudt overheden en bedrijven wakker, financiert lokale projecten en wil ervoor zorgen dat iedereen ter wereld de klimaatuitdagingen de baas kan. 

Dat is van immens belang en dat lukt alleen met jouw steun! 

Hoe maak jij mee het verschil? 

Doe een gift.

Met jouw gift voor 11.11.11 versterk je de partners van 11.11.11 die wereldwijd opkomen voor rechtvaardige klimaatoplossingen en versterk je de stem van 11.11.11 in het debat in België, in Europa en internationaal. Vanaf € 40 is je gift fiscaal aftrekbaar. 

Organiseert een lokale vereniging bij jou in de buurt een activiteit ten voordele van 11.11.11? Ga erheen! Loop je 11.11.11-vrijwilligers tegen het lijf in je gemeente? Of aan je voordeur? Maak met hen een praatje over klimaatonrecht en koop wasknijpers, truffels of wenskaarten.