Kim Gevaert maakt linzenburgers

Kim Gevaert kookte onlangs samen met mij voor Leefmilieu Brussel om de plantaardige eiwitten in de kijker te zetten. Hier kan je de clip bekijken en het recept erop nalezen.
Kim Gevaert maakt linzenburgers met Chris Derudder om plantaardige eiwitten in de kijker te zetten.
Kim Gevaert maakt linzenburgers met Chris Derudder

Recept voor 6 veggieburgers met linzen en tempeh

Benodigdheden voor de burgers
100gr groene linzen
1/2 à 3/4L water
10gr tempeh
scheutje olie
peper, zeezout, curry de Madras
1 à 2 koffielepels (spelt)bloem

Garnituren & sauzen
seizoensalade
6 kleine (spelt)broodjes
6 koffielepels groentepuree
enkele schijfjes komkommer
6 schijfjes tomaat
gekarameliseerde rode ajuin
ketchup

Bereiding van de burgers

  1. Kook de linzen in het water gedurende 25 minuten.
  2. Haal het deksel van de pan en laat het water verdampen totdat de linzen uit elkaar vallen.
  3. Laat de linzen afkoelen.
  4. Mix 3/4 van de linzen met de tempeh, de olijfolie, peper, zeezout en de curry de Madras, en houdt 1/4 apart.
  5. Voeg de bloem en de rest van de linzen toe aan de mengeling.
  6. Vorm 6 burgers.
  7. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en kleur de burgers aan beide zijden.

Montage

  1. Snij de broodjes open.
  2. Besmeer de onderste kant met groentepuree.
  3. Schik er wat sla en enkele fijne schijfjes komkommer op.
  4. Etaleer er de burgers op.
  5. Lepel er wat ketchup over.
  6. Etaleer er een schijfje tomaat op.
  7. Schik er wat gekarameliseerde ajuinen op.
  8. Dek af met het tweede deel van het broodje.