Heel veel consumenten zijn in de ban geraakt van creatieve kookexperimenten. Trends als de ontluikende liefde voor vergeten groenten, de groeiende aandacht voor veggie donderdagen, de bestendige toename van bioproducten in alle verkoopkanalen en het besef dat boeren overal in de wereld alleen maar kunnen blijven oogsten als ze eerlijk worden vergoed, hebben algemeen ingang gevonden, tot bij topchefs, grootkeukens en populaire lokale bistro’s. Na het succes van de eerste drie drukken van haar Handboek Ecologische Voeding kiest Velt dan ook graag voor een bijzondere, actieve facelift van dit standaardwerk. Bewust met eten omgaan wordt nu een spannende uitdaging en een speelse ontdekking van de talloze mogelijkheden die groenten en fruit uit eigen streek bieden, elk seizoen opnieuw.
De zonnige foto’s wekken de eetlust op en tonen aan dat kleurrijke presentaties voor nog meer tafelplezier zorgen.
Eetlust
De recepten zijn handig opgedeeld in eetmomenten en basisproducten: van ontbijt tot feestmenu en dessert, via pittige pasta’s en frivole peulvruchten tot ook wat verantwoord vlees en duurzaam gevangen vis. Achter in het boek kun je het unieke register raadplegen waarin voor alle groenten de recepten staan opgesomd die je met deze groenten kunt maken; heel handig bij oogstoverschotten uit de moestuin of bij seizoenaanbiedingen van de lokale bioboer.
Ecotips
Tussen de recepten door vind je hapklare bijdragen over de vele redenen om voor ecologische voeding te kiezen zoals een kleinere voetafdruk en minder voedselkilometers. De kwaliteit van voedingswaren kun je moeiteloos volgen aan de hand van de kaders met productinformatie. De wetenschappelijke onderbouw over de heilzame effecten van een evenwichtige en gevarieerde voedingswijze krijgt zijn beslag in heldere stukjes voedingsleer over vitamines, vetten, additieven, mineralen en koolhydraten. In elk hoofdstuk geeft het boek via enkele handige ecotips eenvoudige en praktische ideeën om snel een aantal goede initiatieven in je leven van verantwoord consument toe te passen.
Bestellen
Lekker ecologisch! - Ruim 500 recepten en een schat aan informatie
Diana Lauwers en Luk Naets
ISBN 9789081612869
Formaat: 278 x 217 mm, 352 p.
Boekhandelsprijs: € 39,75 (incl. verz)
Velt-ledenprijs: € 29,75 (+ € 7,00 verz.)
Bestel het boek hier