Het ultieme genot van een eenvoudige vakantie

Het ultieme genot van een eenvoudige vakantie

Barbara Janssens
geschreven door Barbara Janssenslaatst aangepast op 16/07/2019
Bucketlists. Instagrammable places. Vandaag krijg je vooral aanmoedigingen om sneller, vaker, origineler, verder, avontuurlijker en tegelijk authentieker met vakantie te gaan. Waar vinden duurzame reizigers de essentie?

Bucketlists. Instagrammable places. Vandaag krijg je vooral aanmoedigingen om sneller, vaker, origineler, verder, avontuurlijker en tegelijk authentieker met vakantie te gaan. Zijn we de wijze les van Confucius misschien vergeten? Die wist meer dan 2.500 jaar geleden al: "de weg zelf is je bestemming”. 

Als het onderweg zijn even belangrijk wordt als de uiteindelijke bestemming, begint je vakantie op het moment dat je je huis verlaat.

Simplify your holiday

Ik reis graag en best veel. Meestal niet ver. Het ultieme genot bestaat voor mij uit onderweg zijn, natuur beleven, liefst in combinatie met een fysieke uitdaging. In de lente en zomer fiets ik, dichtbij en verder weg. In de herfst wandel ik. 's Winters trek ik de langlauflatten aan.

Mijn advies? Probeer uit wat er het best werkt voor jou en je reisgezellen. Na enkele stressvolle ondernemingen heb ik ontdekt dat voor vakanties met mijn gezin fietsreizen de ideale oplossing is.

Stap voor stap leerde ik hoe je met het nodige advies, een beetje ervaring en een positieve instelling zelfs van een dagtrip in eigen land een zalige vakantie maakt.

Slow travelling

Slow travelling laat stress veel minder toe en geeft zowel ruimte om vrij te zijn te genieten van het nu. En dat is bijna de definitie van vakantie. Of je nu dichtbij of verder weg op reis gaat, bereikbaarheid is vaak de doorslaggevende factor.

Ben je bewust bezig met duurzaam reizen, dan hoeven we je niet te vertellen dat het vliegtuig nemen een zeer hoge kost heeft voor het milieu en het klimaat. Op deze websites vind je extra argumenten om het vliegen te laten én leuke tips voor alternatieven

In dit artikel gaven we eerder al tips om ergens te geraken met het openbaar vervoer. Voor fietstochtjes dichtbij huis of een langer wandelweekend raden we ook deze websites aan: 

Reis om je te verwonderen, niet om te consumeren

Wil je duurzaam reizen, dan is streven naar verwondering je hoogste goed eerder dan het aanvinken van must sees of must do's

 

Meer lezen? Bij Toerisme Vlaanderen vertel ik meer over mijn persoonlijke keuzes rond reizen