Leuke zomeractiviteit: zelf fruit oogsten en confituur maken

Leuke zomeractiviteit: zelf fruit oogsten en confituur maken

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 09/08/2019
Doe het uit nostalgie of gewoon omdat het zo lekker is: fruit plukken en er je eigen confituur mee maken. Of groenten oogsten en inmaken.

 
Heb je zelf geen bessenstruikjes, fruitbomen of groententuin? Geen nood. Op de website 'Recht van bij de boer' vind je makkelijk een zelfplukboerderij in jouw buurt.

Op een zelfplukboerderij staat de landbouwer in voor de teelt en verzorging van de gewassen; de gebruiker mag zelf oogsten. Wie komt plukken, krijgt een woordje uitleg over welke vruchten oogstrijp zijn en hoe je de planten niet beschadigt tijdens het plukken. Daarna gaan de plukkers aan de slag en vullen ze een mandje of bakje met heerlijk vers fruit of seizoensgroenten. Betalen doen ze per gewicht of per mandje. 

Door recht van bij de boer te kopen, betaal je een eerlijke prijs en steun je onze landbouwers. Geen tussenschakels betekent geen overbodig transport of verpakkingen, wat het leefmilieu ten goede komt. Via de boer kom je weer in contact met de landbouwactiviteit en leer je de voordelen van seizoensproducten appreciëren.

Tekening en info: Recht van bij de boer (VLAM Korte Keten)