Het digitale energiehuis van de Gezinsbond

Het digitale energiehuis van de Gezinsbond

Gezinsbond
geschreven door Gezinsbondlaatst aangepast op 07/09/2016
Op de website van de Gezinsbond vind je een digitaal energiehuis. Via de link www.gezinsbond.be/energiehuis kunnen gezinnen zelf op ontdekkingstocht gaan naar de energievreters in hun woning. Concrete tips, maar ook meer uitgebreide professionele informatie worden op een aantrekkelijke manier aangereikt.
digitaal energiehuis Gezinsbond
digitaal energiehuis Gezinsbond

Besparen op kilowatts, dat wil toch iedereen

Het Energiehuis staat ter beschikking van iedereen die meer wil weten over hoe je energie bespaart. Wat betekent dat precies en hoe begin je eraan? Wat zijn de grote energieverbruikers in huis? Waar zit het sluipverbruik? Hoe kan je extra isoleren? Maar ook, waarop moet je letten bij de plaatsing van zonnepanelen? En led-verlichting, wat is dat eigenlijk?

Je kiest zelf je parcours door de verschillende kamers en gaat zo op zoek naar antwoorden op al je vragen over energiezuinig wonen.

Stippel je parcours uit

Je kiest zelf je parcours door de verschillende kamers en je gaat zo op zoek naar antwoorden op al je vragen over energiezuinig wonen. Begint je rondleiding op het gelijkvloers, dan kan je vanuit de living naar het salon of de keuken doorklikken. Je kan ook meteen de trap nemen naar de eerste verdieping, waar je in de slaapkamer, het bureau, de kinderkamer of de badkamer terechtkomt. Ook de zolder en de kelder bevatten heel wat energievreters.

Vind de energievreters

Met wat handig zoek- en klikwerk vind je al snel de verschillende onderdelen die je aandacht verdienen. Van kleine elektrische apparaten tot grote energievreters: tv, computer, babyfoon, wasmachine, afwasmachine, ijskast, diepvriezer en nog zoveel meer. Maar ook de verschillende constructiedelen komen uitgebreid aan bod: dak, ramen, muren, vloeren... De combinatie van korte, handige tips en uitgebreidere professionele informatie helpt elke bezoeker op weg om zijn energiefactuur flink te doen dalen. Ga dus zeker eens op verkenning door het Energiehuis!

Extra info?

www.gezinsbond.be/energiehuis. Met vragen over het Energiehuis en over energie besparen kan je terecht bij de energieconsulenten van de Gezinsbond: Pieter Ledeganck en Charlotte Claessens, bereikbaar via het emailadres, energieconsulent@gezinsbond.be of via het telefoonnummer 02-507.88.60.
 

Ook gepost in: Genoeg