Go With The Velo 2020

Go With The Velo 2020

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 13/02/2020
Iedereen kan fietsambassadeur zijn. Daar speelt de campagne 'Go With The Velo' van Cera, Mobiel 21 en KBC op in. Registreer jouw fietsactie, misschien win je wel 1.000 euro!

Iedereen fietsambassadeur

Wie fietst, kent het vast: je komt ergens aan met de fiets en andere aanwezigen komen met excuses waarom ze zelf met de wagen zijn gekomen. Doe je fietsverhaal uit de doeken en voor dat je het weet heb je hen overtuigd om vaker te fietsen. En waarom zou je geen infosessie opzetten over welke fiets, kledij of route hen kan motiveren om meer en veiliger te fietsen? Want iedereen kan fietsambassadeur zijn.

Daar speelt de campagne 'Go With The Velo' van Cera, Mobiel 21 en KBC graag op in. Want elke autorit minder draagt bij tot een beter milieu, een vlottere mobiliteit en een optimale gezondheid. En wie kan beter overtuigen om meer te fietsen dan de fietsers zelf?

1000 euro voor 20 fietsacties

'Go With The Velo' gaat in 2020 op zoek naar bestaande en nieuwe fietsacties om Vlamingen en Brusselaars duurzamer op de pedalen te krijgen. De 20 beste fietsideeën krijgen 1.000 euro actiebudget voor hun initiatief tussen 1 maart en 30 september 2020. Fietsambassadeurs binnen scholen, verenigingen, bedrijven, organisaties en overheden kunnen hun fietsactie registreren op gowiththevelo.be/registreren. Op 17 februari en nog een keer op 1 mei selecteert een jury daar waardevolle initiatieven uit die ondersteuning verdienen.

Het doel is: functionele verplaatsingen met de fiets promoten (dus geen recreatieve fietstochtjes, maar verplaatsingen die je anders met de auto zou doen).

Mogen we je aan het denken zetten? Een spaarkaart met beloningen voor je trappende collega’s, een winkel die fietsende klanten beloont met lekkers, een gemeente die investeert in deelfietsen …

Communicatiepakket met fietsplaatjes en raambordjes

Alle indieners van een 'Go With The Velo' fietsactie krijgen een straf communicatiepakket met o.m. fietsplaatjes en raambordjes om aan de slag te gaan.