PERSUITNODIGING 10 mei: Feestelijke lancering Op Wielekes, deelsysteem voor kinderfietsen

PERSUITNODIGING 10 mei: Feestelijke lancering Op Wielekes, deelsysteem voor kinderfietsen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/05/2020
Zaterdag 10 mei lanceert Netwerk Bewust verbruiken in Gent (Ledeberg) het proefproject Op Wielekes. Dat maakt kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk door middel van een deelsysteem. Tegelijk opent de Standaert-site voor het eerst haar deuren. U bent van harte welkom van 10u tot 16u, voor fietsherstelworkshops, een marathon fietsen maken, een hapje en een drankje.
Op wielekes kinderfietsen

Koopt u geen nieuwe fiets voor uw kind omdat het er toch te snel uitgroeit? Staat uw gang vol met fietsjes in afwachting tot het volgende kind erop kan rijden? Het fietsdeelsysteem Op Wielekes biedt oplossing. Op Wielekes is een project van Netwerk Bewust Verbruiken - met de steun van de Vlaamse Overheid via Thuis in de stad -  dat consudelen centraal zet.  Toegang hebben tot een kinderfiets wordt belangrijker en waardevoller dan de fiets zelf bezitten.

 

Concept en voordelen van Op Wielekes

Wie inschrijft bij Op Wielekes kan in de Fietskeuken van Ledeberg kiezen uit een aanbod van degelijke kinderfietsjes, zitjes, loopfietsjes, baby-mee’s en aanhangfietsen. Na het tekenen van een contract neemt men de fiets mee naar huis. Wordt hij te klein voor het kind, dan brengt men hem terug en krijgt men een groter model mee. Bij elke wissel wordt de oude fiets in goede staat hersteld zodat die opnieuw kan worden uitgeleend. Dit gebeurt door de professionele fietsenmakers van VeloVelo, Tuub en Up-cycling.

De voordelen van Op Wielekes:

  • Steeds toegang tot kwalitatieve kinderfietsen op maat
  • Extra plaats in huis door enkel de fiets te stallen die men op dat moment nodig heeft
  • Wekelijkse mogelijkheid tot fietsonderhoud in een open fietsherstelplaats en tweewekelijks professionele begeleiding
  • Toegang tot interessante workshops rond fietsherstel voor kinderen en veilig fietsen
  • Een nieuw leven voor gebruikte fietsen

 

Programma lancering 10 mei 2014

Op Wielekes gaat op 10 mei 2014 van start in de Hoveniersstraat 40 in Ledeberg (Parking van voormalige Standaert doe-het-zelf). Tegelijk opent ook de Fietskeuken Ledeberg, zusje van de bestaande Fietskeuken in de Brugse Poort.

  • 10u-16u: Infostands Op Wielekes, Ledeberg Doet het Zelf en Wij doen het samen 
  • 10u-13u: Fietsherstelmarathon: VeloVelo, Tuub en Up-cycling toveren oude kindefietsjes om tot een zo goed als nieuw exemplaar. Daarna wordt het fietsje gedeeld gebruikt via Op Wielekes.
  • 11u en 14u: Fietsparcours voor de kleintjes: Test je fietsvaardigheid op ons fietsparcours en ontvang een fietsbrevet.
  • Doorlopende animatie: Babbelbox * Sappentrapper: trap je eigen fruit tot sap * Breng je fiets mee en ga zelf aan de slag met de vrijwilligers van Fietskeuken Ledeberg * Inspiratiesafari * Steltenparcours * Pot luck picknick * Pretcamionet * Meisjeskoor Kapinga * Jongleerworkshop * Bar met gratis koffie en thee

 

Meer info of beeldmateriaal?

Contacteer info@opwielekes.be
www.opwielekes.be geeft extra uitleg over de werking van Op Wielekes

Op Wielekes
Ook gepost in: Producten & Diensten