Gemeente voor de Toekomst - Catalogus 2020

Gemeente voor de Toekomst - Catalogus 2020

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 22/06/2020
Steden en gemeenten die inzetten op een duurzame toekomst, halen expertise binnen en zetten dankzij het samenwerkingsverband Gemeente voor de Toekomst concrete acties neer.

Levendige kernen met comfortabele woningen;
Te voet, met de fiets of in een gedeelde elektrische wagen naar het werk, naar school of naar de winkel; 
Veel groen en waterlopen die de stad of gemeente fris houden op warme zomerdagen;
Hernieuwbare energie, een warmtenet;
Circulair aankopen;
Lekker, gezond en lokaal geproduceerd voedsel, een moestuin op school; 
...

Is jouw stad of gemeente klaar om duurzaamheids- en klimaatambities om te zetten in concrete acties?

Gemeente voor de Toekomst

Gemeente voor de Toekomst wil daar samen met jou werk van maken. Als netwerk van 22 niet-winstgedreven organisaties* met pakken expertise begeleiden wij lokale overheden die duurzame projecten willen opstarten gaande van mobiliteit tot burgerparticipatie, van bomen planten tot het opzetten van slimme voedselstrategieën. We presenteren je graag ons vernieuwd aanbod voor 2020:

Aanbod van Netwerk Bewust Verbruiken in Gemeente voor de Toekomst

Netwerk Bewust Verbruiken reikt via Gemeente voor de Toekomst de hand aan gemeenten die willen inzetten op spullen delen en repareren. We begeleiden de opstart, de zoektocht naar een geschikte locatie en goede vrijwilligers, de IT-omkadering, de inbedding ... van deze 3 concrete projecten: 

  • Op Wielekes: een bib voor kinderfietsen (kwalitatieve fietsen in deelsysteem, aanbod groeit mee met kinderen van 2,5 tot 12 jaar, stimuleer gezinnen om hun kinderen te laten fietsen met een fietsje op hun maat) 
  • Babytheek: uitleendienst voor babyspullen (leden kunnen op een eenvoudige manier babyspullen lenen om te testen of om te gebruiken: een win voor duurzaam materialengebruik, sociaal contact en inclusie)
  • Repair Café: bijeenkomsten waar mensen samen met ervaren vrijwilligers hun kapotte spullen herstellen (van kledij over elektrische apparaten tot meubels, fietsen en computers) 

 

 

Alle informatie >>> www.gemeentevoordetoekomst.be

 

* Het samenwerkingsverband Gemeente voor de Toekomst wordt aangevoerd door Bond Beter Leefmilieu. De partners zijn Autodelen.net, BAS Bouwen, BOS+, De Landgenoten, Dialoog, Ecolife, FoodWIN, FSC Belgium, GoodPlanet Belgium, Natuurpunt, Natuurpunt CVN, Netwerk Bewust Verbruiken, Netwerk Duurzame Mobiliteit, Peerby, Pixii, REScoop, Samenhuizen, Taxistop, Trage Wegen, Velt en VIBE.