Fietsdeelsysteem Op Wielekes zoekt vrijwilligers

Fietsdeelsysteem Op Wielekes zoekt vrijwilligers

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 18/07/2018
Netwerk Bewust Verbruiken is op zoek naar vrijwilligers voor het Op Wielekes-depot in Ledeberg (Gent). Op Wielekes is een fietsdeelsysteem voor kinderfietsen. Het depot is elke eerste en derde woensdag van de maand open tussen 17u. en 19u. en we zoeken helpende handen!
Op Wielekes-depot in Ledeberg © Netwerk Bewust Verbruiken

Op Wielekes wil elk kind aan een kwalitatieve kinderfiets op maat helpen. Toegang hebben tot een kinderfiets wordt zo belangrijker dan deze fiets zelf bezitten. Meer info vind je op www.opwielekes.be.

Wat kan ik doen?

We zijn op zoek naar verschillende profielen. Natuurlijk kan je combineren, doorstromen, je veel of weinig engageren. Iedereen is welkom om op zijn/haar manier bij te dragen. Welke taken kan je opnemen?

 • Depot-verantwoordelijke
  Je houdt het depot open, staat in voor de contracten, uitleg en terugkoppeling. Je bent tijdens de openingsuren het aanspreekpunt. Je coördineert het wisselen of terugbrengen van fietsjes. Hoe meer depot-verantwoordelijken, hoe meer je de dagen kan verdelen.
 • Sleutelaars
  Heb je (een beetje) technische kennis? Smeer je graag kettingen en laat je remmen weer werken? Dan zoeken we jou! Je helpt om fietsje in orde te zetten voor nazicht door een fietsenmaker. Dit kan ook buiten de openingsuren, eventueel tijdens de fietskeuken (elke woensdag van 18u-21u).
 • Onthaal
  Wil je samen met de depot-verantwoordelijke helpen tijdens de uitleenmomenten? Je helpt kinderen hun fietsje kiezen, stelt zadels af op de juiste hoogte en ontvangt ouders. Je helpt met het op orde houden van het depot en de fietsen (per maat stockeren).
 • Ambassadeurs
  Misschien wil je wel graag af en toe op een infostand staan, wil je andere depots motiveren om op te starten, wil je uitleg gaan geven op scholen of op jouw manier ambassadeur zijn voor Op wielekes, laat het ons weten!

Wat bieden wij ?

 • Een leuke vrijwilligersplek in een reeds draaiend depot, met mogelijkheden tot opleiding en samenwerking.
 • Eind september verhuist op Wielekes terug naar de Standaertsite, in de Broederij (https://www.debroederij.gent/) een plek in ontwikkeling in hartje Ledeberg. Naast Op Wielekes is er ook de fietskeuken, een kinderkoor, een koffiehuis, groentenbakken, een boerenmarkt,…  Je wordt deel van een buurtplek die draait door en voor vrijwilligers en buurtbewoners.
 • Een vrijwilligersverzekering.
 • Een flexibele vrijwilligersplek waar jouw eigen inbreng ook welkom is.

Geïnteresseerd om mee te helpen? Stuur een mailtje naar info@opwielekes.be. Je kan ook altijd eens langskomen tijdens de openingsuren. Meer info vind je op www.opwielekes.be.