Fair(er) Futures festival Ecopolis 18 november in Brussel

Fair(er) Futures festival Ecopolis 18 november in Brussel

Caroline Van Peteghem
geschreven door Caroline Van Peteghemlaatst aangepast op 13/11/2023
Ecopolis wakkert je hoopvol activisme aan met lezingen, gesprekken, een wandeling en fietstocht, leeservaringen, theatervoorstellingen, ateliers...

Samen met Oikos denktank, Kaaitheater, Muntpunt, De Markten, VUB Crosstalks, Brussels Academy, Reset.Vlaanderen, Etopia, Broederlijk Delen, Masereelfonds en Les Riches Claires verwelkomt De Transformisten je graag op de nieuwe editie van Ecopolis festival in Brussel. 

 

Waarom 

‘Hoop moet je verdienen’, schrijft Greta Thunberg in haar Klimaatboek. Het festival Ecopolis gaat de uitdaging en wakkert je hoopvol activisme aan. Het festival laveert handig tussen naïviteit en doemdenken. Met een programma vol inspirerende schrijvers, kunstenaars, gidsen, doeners en denkers zet het je op weg naar manieren om je bezorgdheid over klimaat en natuur om te zetten in bijdragen voor een betere wereld. 

 

Wat

Lezingen, gesprekken, een wandeling en fietstocht, leeservaringen, theatervoorstellingen, ateliers... 

Uit het uitgebreide programma kies je de activiteiten die jou het meest aanspreken: feiten of fictie? Verhalen en ateliers van doeners? Inzicht in de macht van verandering? 

De Transformisten vind je bij de doeners in de reeks 'HOW TO' gesprekken: over eerlijke mode, energiedelen en wooncoöperaties. Want er is een alternatief voor fast fashion, big oil en immo-speculanten!

>>> Check het programma op ecopolis.be/programma/18november

 

Waar 

In bibliotheek Muntpunt, Munt 6 en in GC De Markten, Oude Graanmarkt 5, beide op wandelafstand van het station Brussel centraal 
en op andere nabijgelegen locaties in Brussel - zie ecopolis.be/praktisch

 

Wanneer 

Zaterdag 18 november van 10u30 tot 21u30 

 

Deelnemen 

Kom je naar Ecopolis? Voor een ticket betaal je wat je wil en kan (vanaf 8 euro, suggestieprijs 14 euro). 
Op de dag zelf kun je een ticket kopen in Muntpunt, De Markten en de Kaaistudio’s.

>>> Vooraf kun je een ticket boeken via de website van Kaaitheater