Elektro Elixir

Elektro Elixir

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 12/02/2021
Wist je dat je een grote positieve impact kunt hebben op mens en milieu door je toestellen langer te gebruiken? Deze online lezingenreeks vertelt je tot in de details hoe je dat aanpakt

 

Is het zinvol om je huidige toestel te herstellen of te upgraden? Zoniet, waarop letten bij een nieuw toestel vanuit oogpunt duurzaamheid?

Sneller, dunner, meer megapixels: 't Is moeilijk om ongevoelig te blijven voor de beloftes van laptop-, tablet- en smartphone-advertenties. Maar steeds de nieuwste toestellen in huis halen zorgt hier voor een afvalberg en elders voor milieuschade en slechte werkomstandigheden. Je toestellen langer gebruiken is hét antwoord. Avansa Midden- en Zuid-West-Vlaanderen (de nieuwe naam van Vormingplus) staat je bij met een online lezingenreeks barstensvol praktische tips: 'Elektro Elixir'.

De reeks start op woensdag 24 februari 2021 met een introductie en duurzaamheidstips bij de aanschaf van ICT-toestellen.

Passeren nog de revue:

  • de batterij van je toestellen fit houden
  • software-updates & troubleshooting
  • je oude smartphone als auto-GPS of muziekspeler
  • opslagruimte vrijmaken
  • ...

Deelnemen kan gratis (al is steun welkom). Per sessie wordt aangegeven of de informatie nuttig is voor gebruikers van Android / iOS / Windows.

>>> Op de site van Avansa MZW vind je alle data + kun je je registreren