Elektrisch autodelen: hoe kunnen bedrijven en lokale besturen ermee aan de slag?

Elektrisch autodelen: hoe kunnen bedrijven en lokale besturen ermee aan de slag?

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/01/2020
Met het project E–Deal stimuleren Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, The Shift en Fluvius bedrijven en lokale overheden om te starten met elektrisch autodelen: efficiënt, betaalbaar en eenvoudig.

Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu en partners leggen graag uit hoe organisaties elektrisch autodelen kunnen stimuleren. Daarvoor hebben ze nu infobrochures en introductievideo's.

Ze geven ook tips mee rond autodelen bv. de eigen elektrische vloot delen met het personeel of de buurtbewoners ofwel de eigen vloot stap voor stap vervangen door elektrische deelwagens van autodeelaanbieders. Het doel? Een daling van de de CO2-uitstoot, een daling van het aantal autokilometers (en bijhorende kosten), ruimtewinst en sociale cohesie. Als bedrijven en besturen hiermee aan de slag gaan, kunnen ze bovendien een rol spelen als gangmaker voor het bredere publiek.

 

E-deal sluit aan bij het Vlaamse actieplan ‘Clean Power for Transport (CPT)’ en staat voor Elektrisch Delen van Eigen Auto’s voor bedrijven en Lokale overheden. Het is een initiatief van Autodelen.net in partnerschap met Bond Beter Leefmilieu, Fluvius en The Shift en met steun van de Vlaamse overheid (departement Omgeving) en de Europese Unie (via Interreg-project SHARE-North).