CHUMS zet bedrijven aan het carpoolen

CHUMS zet bedrijven aan het carpoolen

Mpact
geschreven door Mpactlaatst aangepast op 13/10/2015
Eind september hield het Europees carpoolproject CHUMS halt bij het onderzoekscentrum IMEC in Leuven. Daar voerden ze via een ludieke actie promotie om werknemers aan te zetten samen met de wagen naar het werk te komen.
chums carpoolen imec

2 carpool-experts van Taxistop gaven het startschot in de gezellige koffiebar in de IMEC-kantoren. Alle werknemers die aan de stand stopten, werden gevraagd om hun woonplaats aan te duiden op een kaart. Op die manier werd het carpoolpotentieel van IMEC in kaart gebracht en konden werknemers checken of er nog collega’s dezelfde route naar het werk volgden. Via het matchingssysteem van carpool.be konden geïnteresseerden op zoek naar een carpoolpartner.

Wil jij mijn carpoolbuddy zijn?

De week nadien stond de infostand klaar in de hoofdingang, om mensen extra te informeren en het carpoolpotentieel verder in kaart te brengen. Al wie zich opgaf als potentiële carpooler, kreeg een “Carpoolbuddy-invitatie-kaartje” mee, een snoep voor zichzelf én een snoep om een andere IMEC-werknemer in de carpoolwagen te “lokken”.  Elke actieve IMEC-carpooler die ingeschreven stond op carpool.be, maakte bovendien kans op een geschenkmand met streekproducten van provincie Vlaams-Brabant. Eind oktober wordt de hoofdprijs verloot: een VAB-pechbijstandspakket. Zo krijgt iedereen op IMEC nog een maand de tijd om een goede carpoolmatch te vinden en effectief te beginnen carpoolen.

Persoonlijk reisadvies

Collega’s die nog twijfelen of carpoolen echt hun ding is, of die het multimodaler willen bekijken, kunnen nog tot eind november een vragenlijst invullen voor een gepersonaliseerd reisadvies of mailen naar een carpoolexpert om een persoonlijk interview in te plannen.

Taxistop houdt je alvast met veel plezier op de hoogte over de verdere uitrol van het CHUMS-project.

Succesvolle carpooldagen op imec
Succesvolle carpooldagen op imec
Overheerlijke geschenkmanden voor carpoolende werknemers van imec
Overheerlijke geschenkmanden voor carpoolende werknemers van imec