Carpool.be in een nieuw jasje

Carpool.be in een nieuw jasje

Mpact
geschreven door Mpactlaatst aangepast op 13/03/2014
Op eigen houtje, als werknemer via jouw bedrijf, als student of als fervent reiziger op zoek naar een lift? Op de Taxistop-website carpool.be kunnen potentiële carpoolers elkaar vinden om af en toe of regelmatig samen te rijden. Na alle onderhoudswerken zit deze website en zijn werking in een nieuw jasje.

Met www.carpool.be vind je snel en gemakkelijk reisgenoten. Het systeem centraliseert alle zoekertjes van kandidaat-carpoolers voor hun woon-werkverkeer. Wil je starten met carpoolen, maar heb je nog geen carpoolpartner? Tussen alle dagelijkse aanbiedingen vind je op carpool.be snel een chauffeur of passagier waarmee je kan samenrijden.

Nieuwe functionaliteiten

  • Het invullen van je contactgegevens in het profiel kent een interessante uitbreiding, wat de tool nog professioneler maakt. 
  • Je kan je zoekertje delen op sociale media, zoals Facebook en Twitter. Dit biedt de mogelijkheid om in jouw eigen sociaal netwerk op zoek te gaan naar mogelijke carpoolpartners. Wie weet heb je zonder het te weten vrienden die hetzelfde traject als jou afleggen.  
  • Vanaf nu kan je in de zoekertjes ook zien hoeveel de rit zou kosten voor een carpoolpassagier. Op deze manier kunnen carpoolers eventuele betaling gemakkelijk onderling regelen.

Verschillende voordelen

  • Je kan je registreren op de www.carpool.be om zo in contact te komen met potentiële carpoolpartners: mensen van je eigen werk of woonplaats, maar ook met personen die bij jou in de buurt werken, of op hun traject voorbij je woonplaats passeren.
  • Zelfs al carpool je één keertje in de week, je bespaart op ruimte, geld en tijd, en je zet je bovendien in voor het milieu.
  • Voor de twijfelaars is er ook een simulatiemodule waarmee je kan berekenen hoeveel jij kan besparen door te gaan carpoolen. Installeer je bijvoorbeeld niet liever een thuissauna, in plaats van een zoveelste keer met jouw wagen op controle te moeten in de garage?
  • Carpoolen is echt voor iedereen en kan voor verschillende soorten verplaatsingen gebruikt worden. Zo kan je naast het carpoolen voor jouw woon-werkverkeer, ook kiezen om te carpoolen wanneer je op reis vertrekt en een rit naar de luchthaven nodig hebt of over de grens wilt liften, of wanneer je iets te overladen naar een festival wilt trekken, of …
  • Zit je met vragen rond carpoolen? Op de website vind je al heel wat, zo niet alle antwoorden op jouw vragen. Zoveel mogelijkheden, zoveel oplossingen: vergeet dus niet om ook onze specifieke carpooldiensten eens te raadplegen!

Je werkgever warm maken voor carpoolen

Indien jouw werkgever zich heeft aangesloten op carpool.be, dan kan je als carpoolende werknemer genieten van een fiscaal voordeel. Sinds 2013 biedt Taxistop aan de geïnteresseerde werkgevers de mogelijkheid om zich te registreren op onze fiscale tool. Dit handig hulpmiddel helpt jouw werkgever om gemakkelijk jouw fiscaal voordeel te berekenen, zodat jij alles netjes kan doorgeven aan de fiscus en kan genieten van de fiscale vrijstelling waar jij als carpooler recht op hebt.  Verder kan je alle nodige informatie terugvinden op carpool.be. Wil je jouw werkgever dus ook overtuigen om mee te carpoolen? Laat hem/haar dan contact opnemen met het taxistop-team, vervolgens komen wij carpool.be graag verder uitgebreid toelichten. 

Naar evenementen met Eventpool

Met Eventpool heeft Taxistop een specifieke carpoolservice ontworpen om samen te rijden naar festivals, concerten of andere events. Een lift nodig naar Pukkelpop? Enkele vrije plaatsen in je wagen voor een concert in Vorst Nationaal? Surf dan snel even naar Eventpool en deel jouw plezier van een avondje uit.

Reizen met Eurostop

Taxistop heeft verder ook een heel plezante en goedkope reisformule. Via www.eurostop.be kan je op zoek gaan naar chauffeurs die je meenemen naar alle uithoeken van Europa. Eurostop staat garant voor een geslaagde reis en onvergetelijke ontmoetingen.

Ook gepost in: Producten & Diensten