Een smartphone die 18 maanden meegaat, is dat genoeg? - Repair Together

Een smartphone die 18 maanden meegaat, is dat genoeg? - Repair Together

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 22/03/2021
Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten en opent graag het gesprek over een maatschappij die welzijn boven groei plaatst met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'. Dit is het antwoord van onze Franstalige collega's van Repair Together.

 

Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten. Samen met een community van Transformisten –bewuste burgers, duurzame burgerinitiatieven, onderzoekers, activisten, circulaire ondernemers– willen we een economie van genoeg vormgeven. Die garandeert een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van mens en planeet. Ons gesprek start met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'.

 

Hoeveel is genoeg? 

We vroegen het ook aan onze Franstalige vrienden van Repair Together. De weg die De Transformisten heeft afgelegd met Repair Cafés in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel, legde Repair Together af in Wallonië en Brussel. Vandaag staat Repair Together aan de zijde van onze zusterorganisatie Repair&Share om te strijden voor het Recht op Repareren en een betere omkadering van (vrijwillige en professionele) herstellers. 

Dit is het antwoord van Repair Together (met onze vertaling eronder): 

"Nos appareils méritent de vivre plus longtemps ! Seulement 1% de nos vêtements sont réutilisés. Les porter une seule saison n'est pas suffisant pour l'environnement. De même, les matières premières que nous extrayons pour fabriquer les smartphones ont clairement des impacts sur la santé et sur l'environnement. Nous ne pouvons pas vivre éternellement en changeant de smarpthones aussi souvent. Nous méritons une meilleure politique d'extension des garanties et de disponibilité des informations sur les réparations. Repair Together, en tant que réseau des Repair Cafés, souhaite la bienvenue à "De transformisten" pour continuer à encourager la réparation pour tous !"

"Onze spullen verdienen een langer leven! Slechts 1% van onze kleding wordt hergebruikt. Een kledingstuk maar 1 seizoen dragen? Voor het milieu is dat niet genoeg. Smartphones om de haverklap vervangen? Het winnen van grondstoffen voor onze toestellen heeft een dermate grote impact heeft op de gezondheid van mensen en op het milieu, dat we dat niet kunnen volhouden. We verdienen betere producten en een beter beleid rond garantie en herstellingen. Repair Together herkent zich meteen in het verhaal van De Transformisten. Samen ijveren we verder voor het Recht op Repareren!"

 

Meer informatie

op repairtogether.be

 

Ook gepost in: Genoeg