10 populaire items die buren aan elkaar uitlenen

10 populaire items die buren aan elkaar uitlenen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 21/12/2017
Een luchtmatras, een boormachine en krukken... het zijn drie van de populairste items die buren aan elkaar uitlenen via het online platform Peerby. Welke items nog populair zijn lees je hier, of ontdek je bij de Peerby-stand op het Repair & Share Fest, 18 november in Gent.

Lieven D'hont is medeoprichter van Peerby in België. Sinds 2013 geeft dit online platform buurtbewoners de kans om elkaar spullen in bruikleen te geven. Heb je even een barbecuestel, een reisgids of een extra babystoel nodig? Dan stel je de vraag in een kort bericht dat alle Peerby-leden uit de buurt te zien krijgen. Het platform matcht vraag en aanbod, maar bemoeit zich niet met de ‘leenafspraak’ die de buren vervolgens onderling maken. 85 % van de vragen wordt positief beantwoord binnen de 24 uur.

Populariteitspoll

We vroegen Lieven naar de items die de afgelopen jaren het meest in trek bleken op de vraag-aanbod-lijst. "Dat verschilt enorm van seizoen tot seizoen. Zo is de verticuteermachine een topper in de lente en scoren sneeuwkettingen zeer goed tijdens de winter. Rond de communie- en lentefeesten zien we de vraag naar partytenten, statafels en stoelen dan weer opvallend stijgen. Maar omdat jullie aandringen: deze tien items scoren het hele jaar door erg hoog":

  1. plooifiets
  2. beamer
  3. luchtmatras
  4. stelling
  5. fiets
  6. boormachine
  7. tent
  8. aanhangwagen
  9. krukken
  10. fietspomp

Laat je door delen inspireren op het Repair & Share Fest

Peerby is aanwezig op de inspiratiemarkt van het Repair & Share Fest, hét feest van repareren, maken en delen. Kom op zaterdag 18 november 2017 naar NEST (de oude stadsbib in Gent) en laat je inspireren! Op het programma: een inspiratiemarkt met tal van initiatieven rond repareren, maken en delen, een gezellig geefplein, een Repair Café XXL, een Repair Battle, boeiende sprekers en workshops voor jong en oud.
Bekijk hier het volledige programma.