Deze zomer in Hasselt: Cera GoodWalk, een duurzame wandelzoektocht

Deze zomer in Hasselt: Cera GoodWalk, een duurzame wandelzoektocht

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 22/06/2019
Cera GoodWalk, de duurzame wandelzoektocht van Cera en GoodPlanet Belgium, brengt je langs verborgen plekken, cultureel erfgoed en duurzame initiatieven. Je keert ongetwijfeld geïnspireerd naar huis mét een opgerolde Simplify Life poster in je tas.

Hasselt staat bekend om zijn jenever, speculaas en mode. Maar je kunt er ook kennismaken met klimaatvriendelijke pioniersprojecten zoals de Groene Boulevard of de eerste windmolens langs het Albertkanaal. Dankzij Cera GoodWalk, de duurzame wandelzoektocht van Cera en Goodplanet leer je ze deze zomer allemaal kennen. 

Wie meedoet met de Cera GoodWalk komt langs verborgen plekken, culturele bezienswaardigheden en boeiende duurzame initiatieven. Een praktische wandelgids met een twintigtal denk- en zoekvragen zet je vlot op weg. Onderweg vind je genoeg rustplekjes. De gids tipt ook adresjes waar je iets kunt eten en drinken. Met de verzamelde antwoorden van de wandelzoektocht kun je bovendien deelnemen aan een wedstrijd. 

Zo doe je de Cera GoodWalk

  • Trek naar Hasselt op een zomerdag naar keuze voor 30 september 2019
  • Koop een wandelgids (met voordeelbonnen) voor 3 euro bij één van de verkooppunten: Visit Hasselt (Maastrichterstraat 59, open ma-za 10u-17u en zo 10u-15u) en in de buurt van het station van Hasselt bij Assepoes (Bampslaan 37, open ma-za 12u-18u) of Snuffel (Frans Massystraat 13, open ma-za 12u-18u)
  • Wandel de route van 5,5 km op je eigen tempo en beantwoord onderweg de wedstrijdvragen. Voorzie zeker 4 uur als je het volledige traject wil uitwandelen
  • Vul voor 30 september het online wedstrijdformulier en/of het wedstrijdformulier voor de fotozoektocht (6 t.e.m. 18 jaar) in

Haal jouw exemplaar van de Simplify Life poster tijdens de Cera GoodWalk

  • Een van de duurzame adresjes die je op de Cera GoodWalk zult tegenkomen is Paplou, een winkel die een verrassende mix biedt van nieuw en vintage. Paplou zet in op handgemaakt, Belgisch en ecologische materialen. Je vindt er veel bijzondere details en toffe prints. 
    Deelnemers aan de Cera GoodWalk die Paplou bezoeken, krijgen daar een Simplify Life Poster mee. Een echt hebbeding!