Huren en verhuren via wowowrent.com

WOWOWrent is het nieuwste kindje in de familie van de deeleconomie. Op dit online platform kunnen particulieren en professionals allerhande items aan elkaar huren en/of verhuren.

Iedereen heeft thuis spullen liggen die hij weinig of minder sporadisch gebruikt. Anderzijds zijn er mensen die dat bepaalde item net nodig hebben. “Stop spending, start renting,” dat is de leuze van WOWOWrent.com. De website wil tot een mentaliteitsverandering komen, door de koopreflex te vervangen door een leen- of huurreflex.

Voordelen voor huurder en verhuurder

Als huurder hoef je een bepaald (duur) item niet aan te kopen en als verhuurder krijg je een economisch voordeel door iets te verhuren aan anderen. Op de site dien je, na registratie, op te geven in welke regio je welk item zoekt. Automatisch zullen alle verhuurders in jouw buurt verschijnen. Als je geregistreerd bent en ingelogd, zal je direct de verhuurder kunnen contacteren.

SEE-principe

De filosofie van WOWOWrent.com is gebaseerd op het SEE-principe:

  • Sociaal: je leert je buren kennen. Wie weet leidt dat tot een langdurige vriendschap, of kom je te weten dat je buurman bijvoorbeeld een loodgieter is, of muziekleraar, of iemand met vaardigheden waar je al lang naar op zoek bent.
  • Economisch: de verhuurder kan iets verdienen aan de items die hij verhuurt . De huurder hoeft geen nieuw (duur) item aan te kopen en krijgt zo meer financiële ademruimte om andere prioriteiten te leggen in zijn/haar leven.
  • Ecologisch: er worden minder nieuwe items verkocht en zo verkleinen we onze ecologische voetafdruk. There is no PLANet B en nu kunnen we er ook zélf iets aan doen.