Deep Time Walk op 4 oktober

Deep Time Walk op 4 oktober

Katrien Voet
geschreven door Katrien Voetlaatst aangepast op 05/06/2024
Samen met IDG Hub Vlaanderen, Sídhe en Pulse Transitienetwerk organiseert De Transformisten deze bijzondere wandeling door de tijd
Deep Time Walk met De Transformisten, IDG Hub Vlaanderen, Sídhe en Pulse Transitienetwerk - foto Eva Peeters - www.geis.be
Foto Eva Peeters - www.geis.be

 

Vind nieuwe kracht in verbinding. Wandel, voel en hoop

De Transformisten slaat de handen in elkaar met IDG Hub Vlaanderen (hub rond Inner Development Goals of IDG's), Sídhe (collectief voor verwildering en transformatie) en Pulse (transitienetwerk cultuur, jeugd en media) voor deze Deep Time Walk*, een transformatieve reis door 4,6 miljard jaar geschiedenis van de aarde via een wandeling van 4,6 kilometer. Elke meter staat daarbij voor 1 miljoen jaar.

De wandeling is een uitnodiging om de wereld anders te bekijken. Je verkent de klimaat-nood en ervaart een diepgaande verbinding met de meer-dan-menselijke wereld. Het is ook een aanmoediging om positieve actie te ondernemen voor een regeneratieve samenleving en een economie van genoeg. 

Kathleen Melis (IDG Hub Vlaanderen, Sídhe) is de gids. 

 

WANNEER 

Op vrijdag 4 oktober 2024 van 13:30 tot 16:30. Samenkomst vanaf 13:00.

 

WAAR

Het vertrek- en eindpunt is het station van Schoonaarde, Stationsplein 4, 9200 Dendermonde.
De wandeling is langs de oevers van de Schelde.

 

VOOR WIE

Dit is een inspiratiemoment van Pulse Transitienetwerk voor professionals en vrijwilligers uit de sectoren cultuur, jeugd en media die bezig zijn met het thema duurzaamheid. Maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Ben je benieuwd naar het tijdreizen, wil je de dingen in perspectief plaatsen of heb je nood aan verstilling? Schrijf je dan zeker in. 

 

DEELNEMEN

Deelnemen kost € 10. Gelieve in te schrijven voor vrijdag 27 september via Eventbrite. Het aantal plaatsen is beperkt. 

 

PRAKTISCHE WENKEN

Trek goede wandelschoenen aan en voorzie een drinkbus. De organisatoren voorzien een drankje op het einde van de wandeling.

 

 

* © 2007-2023 Deep Time Walk CIC. All rights reserved. www.deeptimewalk.org

 

Ook gepost in: Genoeg