De Grote Parade, wij zijn de stroom

De Grote Parade, wij zijn de stroom

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 04/03/2016
Netwerk Bewust Verbruiken gelooft in een warme, solidaire en duurzame toekomst die we samen maken. Daarom lopen we op 20 maart mee met de stroom van alternatieven, in de Grote Parade van Hart boven Hard. Voor een samenleving met een plus.
grote parade hart boven hard

 

Hart boven Hard is een groeiende burgerbeweging die mensen en organisaties samenbrengt. Ze verdedigt solidariteit, winst en zuurstof voor mensen. Hart boven Hard werkt van onderuit en gelooft dat er wél een alternatief is. Ontzetten veel mensen en verenigingen brengen elke dag concrete alternatieven in de praktijk: van mensen in de zorg tot jeugdwerkers tot energiecoöperaties, van wereldwinkeliers tot openbare diensten. Ook bij Netwerk Bewust Verbruiken zetten we ons al jaren in om onze gedroomde verandering tastbaar te maken, met projecten zoals Repair Café, Simplify Life en Op Wielekes. Deze projecten zijn een voorafspiegeling, een labo van hoe een duurzame wereld eruit zou kunnen zien.

Grote Parade op 20 maart in Brussel

Eén dag voor de lente laten we ons allemaal samen opmerken Onze kleurrijke optocht wordt een stroom van alternatieven voor een samenleving met een plus! Die ‘plus’ staat voor verbinding en meer-waarde boven winst, als alternatief voor het minnetjes-beleid van besparen en polariseren. Onder 5 grote lijnen verzamelen we alternatieven:

  • Democratie is de som waarin iedereen meetelt
  • De nieuwe economie maken we samen
  • We gaan voor een klimaat in evenwicht
  • We halen onze rijkdom uit straffe basisvoorzieningen
  • Onze toekomst stopt niet aan de grens

Loop ook mee met jouw alternatief

Organiseer jij een Repair Café, een volxkeuken of heb je een deeltuin?  Zet je je met je buurt in voor een beter fietsbeleid of ijver je voor hernieuwbare energie?  Duik dan op 20 maart mee in de stroom. Schrijf je alternatief in op www.hartbovenhard.be, zodat de stroom ook op het web zichtbaar wordt. Kom naar de Grote Parade en geef je alternatief vorm in het universum van ‘boten’ en ‘de stroom’ of toon het op een zeil! 

Praktisch

Zondag 20 maart, 14u, verzamelen aan Brussel-Noord
Meer info op www.hartbovenhard.be/de-grote-parade-2016