Workshop autodelen

Workshop autodelen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 18/05/2020
Benieuwd welke vormen van autodelen bestaan? En welke initiatieven aanwezig zijn in je buurt? Kom naar de workshop van Autodelen.net en ontdek er alles over.

Meer autominderen?

Staat je wagen meer stil dan je lief is of heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Al aan autodelen gedacht? Bij autodelen gebruiken meerdere mensen één of meer gemeenschappelijke wagen(s). Je gebruikt de auto wanneer je hem nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders ermee op pad. In deze workshop ontdek je alles over autodelen, welke autodeelinitiatieven er bestaan in je buurt en hoe je zelf een autodeelgroep met je buren kan starten.

Autodelen heeft tal van voordelen:

  • Autodelen is goedkoper. Indien je een gedeelde wagen gebruikt, hoef je zelf geen wagen te kopen. Als eigenaar kan je je kosten delen met anderen.
  • Autodelen is flexibeler. Je krijgt toegang tot verschillende types wagens.
  • Minder auto’s op straat betekent ook meer ruimte voor leuke dingen!
  • Je hebt meer contact met mensen in je buurt.

Wereldwijd ontstaan steeds meer nieuwe autodeelinitiatieven. Grosso modo kan je de initiatieven opdelen in buurtinitiatieven en autodeelaanbieders met of zonder eigen vloot. Benieuwd welke vormen van autodelen bestaan? En welke initiatieven aanwezig zijn in je buurt? Kom naar de workshop en ontdek er alles over!

Praktische info

  • Van 15u30 tot 17u
  • Schrijf je in voor de workshop aan de infostand, vanaf 10u op de dag zelf. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je op tijd in.
  • Maximum 20 personen

Koop je ticket voor de Simplify Life Inspiratiedag

Autodelen.net geeft deze workshop op de Simplify Life Inspiratiedag op 12 februari in CC De Ploter (Ternat). Een dagticket kost 5€ (gratis voor kinderen onder de 8 jaar).

*** Wegens overweldigend succes is de voorverkoop van de tickets stopgezet. Je kan nog steeds een kaartje aan de kassa kopen: hou er rekening mee dat sommige workshops volzet kunnen zijn, maar geen nood: er is vanalles te beleven op de dag zelf: filmvoorstellingen, inspiratieshow en inspiratiemarkt! ***

Ontdek het volledige programma van de Simplify Life Inspiratiedag hier.

 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen van een eenvoudig en duurzaam leven in kijker. Laat je inspireren op www.simplifylife.be, een project in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.