30 dagen zonder wagen in Aalst en Beveren-aan-de-Ijzer

30 dagen zonder wagen in Aalst en Beveren-aan-de-Ijzer

Mpact
geschreven door Mpactlaatst aangepast op 11/02/2019
Taxistop en Autodelen.net namen in 2018 drie buurten mee in het project 'Delende buurten'. Bekijk het resultaat!

Taxistop en Autodelen.net namen drie buurten mee in het project 'Delende buurten'. Die buurten gingen de uitdaging aan om 30 dagen zonder eigen wagen te leven. Ze hoefden niet in te boeten op mobiliteit, maar moesten wel leren omgaan met duurzame alternatieven voor de eigen wagen zoals een elektrische fiets, een deelauto, ...

Na Sint-Amandsberg in Gent en de Molenbergwijk in Beveren-Waas (in 2017) gingen de Sint-Anna-wijk in Aalst, Beveren-Aan-De-Ijzer en Deurne-Noord in 2018 de uitdaging van 'Delende buurten' aan.

Om een beter zicht te krijgen op de lokale mobiliteit, brachten bewoners hun eigen verplaatsingen in kaart met de app ‘Connect autodelen.net edition’ (met dank aan het Flamenco-project). Na analyse, bespraken de initiatiefnemers en de deelnemers via een participatief traject de mogelijke alternatieven. Tijdens de Week van de Mobiliteit werden samen met de buurt verschillende alternatieve vervoersmodi uitgetest.

Het resultaat? Dat zie je in deze video's!

 

  • Met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse overheid, de Europese Unie (Interreg), het Netwerk Duurzame Mobiliteit en de Fietserij (Aalst) 
  • Taxistop spoort gemeenten aan om zelf aan de slag te gaan met Delende buurten via deze gids
  • Meer informatie: www.taxistop.be/project-evenement/delende-buurten
Ook gepost in: Delen