Cassettes van De Kringwinkel op Pukkelpop

Cassettes van De Kringwinkel op Pukkelpop

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 13/08/2019
Met Circular Media Channel (CMC) brengen Mauro Pawlowski en Phillippe Cortens de oude cassettes van De Kringwinkel tot leven in de dj-booth van Pukkelpop festival. Wie dacht dat cassettes passé zijn, heeft het mis!

Hasselt maakt zich op voor de 34e editie van Pukkelpop festival van 15 tot 18 augustus 2019. Zoals elk jaar is er ook plaats voor muzikale experimenten. Een van de opvallendste is Circular Media Channel (CMC), de circulaire dj-set van muzikaal kameleon Mauro Pawlowski en radiomaker Philippe Cortens op zondag 18 augustus.

Cassettes lijken ten dode opgeschreven. Maar niets is minder waar. Volgens Official Charts uit het Verenigd Koninkrijk staat de verkoop van cassettes dit jaar het hoogst sinds 2004. Zo verkocht achttienjarige Billie Eilish dit jaar al 4.000 cassettes.

Cassettes worden de nieuwe LP’s, zeg dat De Kringwinkel het gezegd heeft

“In onze Kringwinkels merken we nog geen stijgende verkoop van cassettes. Maar door ze weer in de aandacht te brengen hopen we ze van onder het stof te kunnen halen. Zo werden LP’s vroeger ook amper verkocht, terwijl we er nu vaak tekort hebben.” vertelt Rozanne van De Kringwinkel Antwerpen. “Cassettes worden de nieuwe LP’s, zeg dat De Kringwinkel het gezegd heeft.”

De Kringwinkel Antwerpen nodigde het duo Mauro Pawlowski en Philippe Cortens uit om aan de slag te gaan met verguisde en vergeten cassettes uit de Kringwinkel. Indiana Jonesgewijs scharrelen ze al maanden in de cassettes van De Kringwinkel. Het resultaat van hun zoektocht hoor je tijdens hun CMC-dj-set. Verwacht een kinky mix van zingende grootmoeders, medische gedocumenteerde hoestbuien en B-kantjes van schlagerhits. Creatief met afdankertjes, noemen ze dat.

 

Foto's: Tom Cornille